Yunan mitolojisine meraklıysanız bu oyunlara bir göz atın. Yunan mitolojisini konu alan en iyi oyunları sizler için listeledik;

Android’deki en iyi MOBA oyunları (2022)

Yunan mitolojisine ve video oyunlarına ilginiz varsa bu liste size yardımcı olabilir. Bu Yunan mitolojisi oyunlarını henüz oynamadıysanız hemen indirin ve oynayın.

Troy: A Total War Saga

Troy: A Total War Saga, sıra tabanlı oyun ile gerçek zamanlı strateji türünü mükemmel bir şekilde birleştirir ve Yunan mitolojisine ilgi duyan oyuncuları cezbeder. Lyada’dan esinlenilen bu oyunun her köşesi efsanelerle süslenmiştir.

Assassin’s Creed Odyssey

Assassin’s Creed Odyssey Yunan mitolojisi oyunları denilince akla ilk gelen yapımlardan biri, son zamanlarda çıkan en iyi Assassin’s Creed oyunu olduğunu söyleyenler çok. Birçok oyuncu ve otoriteden yüksek notlar alan Assassin’s Creed Odyssey, Yunan mitolojisini ve o dönemin ruhunu çok iyi yansıtıyor. Oyunun özellikle DLC paketleri, mitoloji severler için eşsiz bir deneyim sunuyor. Kendi içinde bir oyun olacak kadar detaylı ve büyük olan bu DLC’leri oyunla birlikte almayı unutmayın.

Apotheon

Tepeden tırnağa Yunan mitolojisiyle bezenmiş bu Metroidvania oyunu, görselliği ile dikkat çekiyor. Gerçekçi grafikler kullanmak yerine hiyeroglifleri kullanıyor gibi görünüyor. Bir çok mitolojik yaratık ve olaya tanık olacağımız bu oyun özellikle 2D oyunları sevenler için çok iyi bir seçim olacaktır.

Hades

Bu oyun 2020’nin en iyi oyunlarından biri ve bize mükemmel bir roguelike aksiyon oyununun nasıl olması gerektiğini gösteriyor. Neredeyse mükemmel bir oyun deneyimi sunuyor. Birçok ödül alan Hades, hem tarih hem de oynanış açısından bizlere unutulmaz bir an yaşattı. Roguelike oyunlar genellikle olay örgüsü açısından zayıf olsa da, Hades bize kendi teması ve oyun ilerledikçe giderek derinleşen diyaloglarıyla harika bir mitolojik hikaye anlatıyor. Aynı zamanda kusursuz bir oynanış olarak kabul edilebilecek bir deneyim vadediyor. The Legend of Zelda: Breath of the Wild ve Assassin’s Creed Odyssey’in beyni diyebileceğimiz

Immortals Fenyx Rising

Immortals Fenyx Rising, Ubisoft tarafından geliştirilip yayınlandı. Fenyx adında bir kahramana hayat verdiğimiz bu oyunda amacımız tanrıların üzerindeki laneti kaldırmak ve onların hayatlarını kurtarmaktır. Tanrıların gücünü kullanarak savaştığımız bu oyun birçok yönden The Legend of Zelda: Breath of the Wild ve Assassin’s Creed Odyssey’e benziyor. Yunan mitolojisiyle ilgileniyorsanız ve bu iki oyunu da oynamaktan hoşlanıyorsanız, Immortals Fenyx Rising’i seveceksiniz.

God of War

Son birkaç oyun İskandinav mitolojisinde geçse de ilk 6 oyun Yunan mitolojisinde geçmektedir. God of War o kadar iyi ve başarılı bir oyun serisi oldu ki, Yunan mitolojisinin en iyi oyunlarından ve İskandinav mitolojisinin en iyi oyunlarından biridir. God of War’ın ilk 6 oyununu oynamadıysanız, unutulmaz bir hikayeyi kaçırıyorsunuz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir