MOBA oyunların yükselişi sürüyor. Honor of Kings gibi oyunların dünya geneline açılmasıyla rekabetin arttığı kategoride, Android’deki en iyi MOBA oyunları sizler için derledik.

MOBA ne demek?

MOBA, Multiplayer Online Battle Arena’nın kısaltması olarak kullanılmaktadır. Çok oyunculu, online savaş arenası olarak Türkçeye çevrilebilecek MOBA, Battle Royale ile birlikte son yılların en popüler oyun türlerinden birisi. Gerçek zamanlı strateji, yetenek ve refleks gerektiren MOBA oyunlar, üstelik mobilde de güçlenmiş durumda.  En iyi MOBA oyunları mobil listesiyle yeni oyunlar keşfedebilir ya da MOBA oyunların heyecanına siz de ortak olabilirsiniz.

Honor of Kings Türkiye beta süreci başladı

İşte en iyi MOBA oyunları

League of Legends: Wild Rift

en iyi MOBA oyunları
en iyi MOBA oyunları – Wild Rift

Mobil MOBA oyununun büyük bir kısmı için ilham noktası League of Legends gibi oyunlar oldu. Aradan geçen yıllar sonra ise Riot Games, League of Legends: Wild Rift’i piyasaya sürdü. Mobil sürüme özel Wild Rift adını alan klasik LOL oyunu, mobildeki küçük değişiklikler ile oyunu daha kolay bir şekilde oynama imkanı sağladı.  Dokunmatik ekranlara göre uyarlanan Wild Rift, etkileyici grafikleri aynı sayıda oynanabilir şampiyonuyla çoğu oyuncuyu etkilemeyi başardı.

Android için League of Legends: Wild Rift indir

iOS için League of Legends: Wild Rift indir

Marvel Super War

en iyi MOBA oyunları
en iyi MOBA oyunları – Marvel Super War

Marvel Super War, listedeki bir diğer seçenek. Eğlenceli çizgi romandan ilham alınarak hazırlanan oyun, MOBA türüne bir yenilik getirmiyor. Ancak Marvel’i sevenler için en iyi MOBA oyunlarından birisi. Marvel evreninden 50’i aşkın seçilebilir süper kahramanın yer aldığı oyun, NetEase tarafından geliştiriliyor.

Android için Marvel Super War indir

iOS için Marvel Super War indir

Pokemon Unite

androiddeki en iyi moba oyunlari 2022 1
Pokemon Unite

Nintendo’nun son dönemlerdeki en popüler oyunlarından birisi olmayı başaran Pokemon Unite, Pokemon oyun serisinin de devam etmesini sağlıyor. MOBA olarak özel bir şekilde geliştirilen Pokemon Unite, oyuncuların 5’e 5 maç yapabileceği farklı bir Pokemon savaş deneyimi sunuyor. 36 farklı Pokemon ile Aeos Adası’nda savaş yapmak sizin için de cazipse, Pokemon Unite oyununu deneyebilirsiniz.

Android için Pokemon Unite indir

iOS için Pokemon Unite indir

Arena of Valor

en iyi MOBA oyunları
Arene of Valor

Tencent’in Honor of Kings’in uluslararası uyarlaması olarak tanıtılan Arena of Valor, kısa süre içerisinde bu alanda kendini kabul ettirmeyi başardı. 100’ü aşkın özel karakter, dereceli maçlar, ölüm maçları gibi farklı modlar Arena of Valor’ın dikkat çekmesini sağladı.  Oyun için DC Universe, Bleach ve One-Punch Man gibi işbirliklerinin kurulması, oyun içi etkinliklerin de dikkat çekmesini sağladı.

Android için Arena of Valor indir

Onmyoji Arena

androiddeki en iyi moba oyunlari 2022 3
Onmyoji Arena

Onmyoji Arena, NetEase’in bir başka oyunu. Yan görevler gibi farklı yenilikleriyle dikkat çeken bu MOBA oyununda, 3’e 3 oyunlar, mahyong satranç gibi modlar dikkat çekiyor.  Görselleri ile pek çok mobil cihazın yüksek kalitede zorlanabileceği Onmyoji Arena, kendi özel dinamikleri ile şans verilecek oyunlar arasında yer alıyor.

Android için Onmyoji Arena indir

iOS için Onmyoji Arena indir

Heroes Evolved

androiddeki en iyi moba oyunlari 2022 4
Heroes Evolved

On milyondan fazla oyuncuya sahip olan Heroes Evolved, Android için en popüler MOBA’lardan birisi olmayı başardı.  100’den fazla kahramanın yer aldığı oyunda 5’e 5, 3’e 3 ya da teke tek savaş yapılabiliyor.  Oyunun en çok beğenilen özelliği ile benzer seviyede ve yetenekte olan oyunların eşleştirilmesi. Oyunun çoklu dil desteği de var.

Android için Heroes Evolved indir

iOS için Heroes Evolved indir

Mobile Legends Bang Bang

androiddeki en iyi moba oyunlari 2022
Mobile Legends Bang Bang

Listedeki en popüler ve en eski mobil MOBA oyunu olan Mobile Legends Bang Bang, oyuncu sayısı ve topluluk etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Oyuncu sayısının çok olması sayesinde kısa süre içerisinde oyuna dahil olabilen oyuncular,  bu oyunu çok sevdiği gibi Wild Rift’in en büyük rakibi olmasını da sağladı. Üstelik oyunda, bağlantısı kesilen oyuncuların yapay zeka ile oyuna devam etmesi, oyuncuların daha adil bir oyun deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Android için Mobile Legends Bang Bang indir

iOS için Mobile Legends Bang Bang indir

Vainglory

androiddeki en iyi moba oyunlari 2022 5
Vainglory

Vainglory, listedeki diğer oyunlar kadar iyi bir çıkış yapamamış olsa da Android’deki en iyi MOBA oyunlar listesine girmeyi başarıyor. Grafik ve teknik özellikleriyle dikkat çeken Vainglory, 120 kare desteğiyle de etkileyici bir oyun deneyimi sunuyor. Özellikle güçlü donanımlara sahip bir telefonunuz varsa, telefondaki en iyi MOBA deneyimini Vainglory ile yaşayabilirsiniz. Vainglory üstelik PC ve Mac ile çapraz oynama desteğine de sahip.

Android için Vainglory indir

iOS için Vainglory indir

Battle Bay

androiddeki en iyi moba oyunlari 2022 6
Battle Bay

Türkiye’de çok popüler olmasa da mobil MOBA oyunları arasında yer bulan Battle Bay, 5’e 5 farklı bir deniz savaşı deneyimi vaat ediyor. Oyuncuların tekneler ile savaştığı bu oyun, Angry Birds geliştiricisi Rovio Entertainment tarafından geliştirildi. Oyuncuların gemi özellikleriyle ve bu özellikleri kullanma yeteneğiyle birbirine üstünlük kurmayı Battle Bay, farklı bir MOBA oyunu oynamak isteyenler tarafından tercih edilebilir.

Android için Battle Bay indir

iOS için Battle Bay indir

En çok oynanan MOBA oyunları arasından derlediğimiz en iyi MOBA oyunları mobil listesinde sizin favoriniz hangisi?

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir