Dünyanın en büyük içerik platformlarından birisi olan YouTube, tıpkı Netflix gibi önemli bir abonelik özelliğine sahip olacak. Proje kanal mağazası olarak adlandırılırken, yakın zamanda kullanıma sunulması bekleniyor.

İnternet döneminin en önemli girişimlerinden birisi film ve dizi yayınlarının yapıldığı büyük platformlar oluyor. Netflix’in başlattığı bu serüvende Disney+, HBO Max, Amazon Prime gibi birçok platform bu piyasaya giriş yaptı ve rekabeti artırmaya devam ediyor. YouTube ise ücretsiz oluşu ile birçok kullanıcının en çok tercih edilen platformlarından birisi oluyor. Ancak YouTube yayın platformunun payına da sahip olmak istiyor ve bunun için yeni girişimler hazırlığına başlamış durumda.

En iyi Youtube anahtar kelime araçları 2022

YouTube abonelik satma planlarına başladı

youtubedan yeni abonelik hizmeti geliyor

Dünyanın belli bölümünde YouTube TV uygulamasına sahip olan şirket, televizyon yayınların izle öde içeriklere ve bazı kanalları bulut tabanlı yayın hizmeti ile sunuyor. Bu hizmet ise ülkemizde reklamsız YouTube deneyimi yaşatan YouTube Premium’dan farklı bir hizmet olarak bulunuyor. Ancak yeni özellik ise YouTube TV’nin daha da gelişmiş bir hali olacak. Google uygulama mağazasında ve satışta tecrübeli bir isim olurken, şirketin bu alandaki bilgisi ile yayın platformundaki Pazar yerini geliştirmesi ve abonelik sistemine geçiş yapması bekleniyor.

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Kaynaklara göre farklı platformlara tek bir noktadan erişim sağlayacak olan bu hizmet sonbahar döneminde aktif hale gelecek. Bilgilere göre YouTube bu yeni hizmeti için 18 aydır çalışmalarını sürdürüyor. Yayın platformları ise kazançlarının bir kısmını YouTube ile paylaşmak zorunda olacaklar. Ancak ücretlendirme ve paylaşılacak içerikler noktasında henüz detaylar belli olmuş değil. YouTube normal içeriklerinden farklı olarak platform üzerinden yayın platformuna üye olunmaya imkan tanıyacak ve bu noktada Apple TV gibi servislere rakip olması bekleniyor. Kullanıcıların böyle bir servise ise ne seviyede ilgisi olacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir