Dünyanın en büyük ve en popüler video platformu YouTube, içerik üreticileri NFT üzerinden kendilerine yeni bir gelir kapısı açabilirler. YouTube CEO’su konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarına göre şirket, içerik üreticilerinin gelecek yıllarda NFT üzerinden para kazanması için çeşitli planlar kuruyor. 2022 yılı içerisinde daha da gelişecek olan bu adımların geleceğinin ne olacağı şu an için net bir şekilde açıklanmış değildir. 

16 6

Fakat büyük ihtimalle içerik üreticiler takipçileri için belirli bir miktar NFT hazırlayacak ve bunlar direkt olarak platform üzerinde satışa çıkarılabilecek. Buna ek olarak aynı zamanda firma merkezi olmayan Web3 üzerinden de planlar kurduğunu aktarıyor. Bilindiği üzere bu son dönem içerisinde oldukça popülerleşen konularda diğer dev isimler de aktif planlar içerisindedir. Örnek vermek gerekirse Facebook ve Instagram gibi dev isimlerin çatı şirketi Meta, NFT ile ilgili olarak önemli oranda gelecek planlıyor. FT tarafından yapılan haberlere göre Meta, kişilerin Facebook ve Instagram içerisinde NFT hazırlamasını, sergilemesini ve her şeyden de önemlisi satmasını talep ediyor. Bu konu ile ilgili olarak Twitter daha aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Hatta şirket, geçtiğimiz hafta içerisinde detayları aktarıldığı üzere NFT profil resmi sistemini devreye soktu. 

Belirtmek gerekirse Twitter NFT’yi şu şekilde özetliyor: “NFT’ler (Non-Fungible Tokens’ın kısaltması) bir blok zincirinde (herkesin erişebildiği bir dijital veritabanı) depolanan ve sahiplik kanıtı bulunan, sanat eseri gibi, benzersiz dijital öğelerdir.” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir