İçerik üreticiliği kuşkusuz son dönemlerin en kazançlı mesleki pozisyonlarından biri haline geldi. Peki YouTube’dan para kazanma yöntemleri neler?

Başlarda fragmanlar, müzik klipleri ve şarkı dilemek için kullanılan YouTube günümüzün en kazançlı platformlarından biri haline geldi. Kullanıcılarına kendi içeriklerini çekme imkanı sunan platform zaman içerisinde bunu ödeneklerle desteklemeye başlayınca “İçerik üreticiliği” kısa zamanda dünyanın en kazançlı ve en çok ilgi duyulan pozisyonlardan biri haline geldi. Ancak ilk etapta bunu yapan oldukça az kişi olduğundan YouTube üzerinden para kazanmak daha kolaydı. Gün geçtikçe içerik üreticilerinin sayısının artmasıyla birlikte platform daha çok izlenme ve içerik kalitesi gibi kriterleri göz önünde bulundurmaya başladı. Günümüzde YouTube’dan para kazanmak için bazı dinamikler var. Peki onlar neler? Gelin birlikte inceleyelim;

YouTube’dan para kazanmak ve para kazanma özelliğini açmak için;

  • Kanalınızın 12 ay içinde en az 4000 saat toplam izlenme süresi bulunması,
  • Kanalın en az 1.000 abonesi olması,
  • İçeriklerin YouTube para kazanma politikalarının hepsine uyuyor olması,
  • Bağlı bir AdSense hesabına sahip olunması gibi şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bu şartlara uyan içerik üreticileri YouTube’dan gelir elde etmek için YouTube İş Ortağı Programı’na başvurup para kazanma yönünde ilk adımı atabilirler. Başvuru gerçekleştirildikten sonra yöneticiler tarafından kanal ve içerikler incelenir. Kanalın ve içeriklerin YouTube’un para kazanma politikalarına ve Topluluk Kuralları’na uygun bulunması halinde para kazanma süreci başlar. Tüm bu koşulları sağlamak için içeriklerin kalitesine dikkat etmeniz gerekmektedir. İçeriklerin belli bir hedef kitleye ya da genel izleyicilere hitap etmesi gerekir. Bu hem kanalda süreklilik sağlamanız hem de kendi izleyici kitlenizi oluşturabilmeniz için önemlidir.  İzlenme sayınız ve aboneleriniz arttığı sürece YouTube üzerinden elde ettiğiniz gelir de artacaktır.

Reklamlardan da para kazanabilirsiniz

YouTube içerik üreticilerine gelir sağlamak için pek çok seçenek sunar. Bu seçeneklerden en kazançlısı da reklam gelirleridir. Bu nedenle platformdaki reklam içerik türlerini bilirseniz reklamları daha etkin bir şekilde yönetebilirsiniz.

YouTube uygulamasında nasıl oturum kapatılır?

Bunun yanı sıra reklam gelirlerinde önemli olanın video süresi olduğunu da unutmamanınız gerekir. Eğer yayımladığını videolar 8 dakika ve daha uzun süredeyse videoların ortasına reklam yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Ama video sürelerinizi uzatırken izleyicilerinizi kaybetmemek adına içerik kalitesini de düşürmemeye özen göstermelisiniz.

Abonelik sistemi

YouTube’un üreticilerine sağladığı en kazançlı gelir elde etme yöntemlerinden biri de abonelik sistemidir. Eğer içerikleriniz çok ilgi görüyorsa belirli ücretler belirleyerek izleyicilerinizin kanala abone olmasını sağlayabilirsiniz. Abonelik sistemi size abonelerinize özel videolar yükleyebilme imkanı sunan bir sistem olmakla birlikte her ay yenilenmektedir. Abonelerinize sunacağınız imtiyazlar ise size bırakılan bir seçenektir. Bu durumda kanalınızı takip eden kişi sayısı ne kadar fazlaysa size abone olduklarında elde edeceğiniz kazançta doğru orantıda o kadar yüksek olacaktır. Abonelik ücretlendirmesi yaparken düşük fiyatlardan yukarıya doğru bir sistem kurmanız da daha fazla katılımcı olmasını sağlayacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir