Bilmeyenler için kafa karıştırıcı bir işlem olan YouTube uygulamasının oturumunun nasıl kapatıldığı sorusu, aslında çok basit bir cevaba sahiptir. Hayatımıza 2015 yılında giren Youtube, zamanla en çok kullanılan video seyretme ve yükleme platformu haline geldi. Bugün yaklaşık 200 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip olan YouTube, Google’a bağlı olarak hizmet veriyor. Günümüz koşullarında cep telefonların adeta vazgeçilmez bir hal alması ile beraber Android ve iOS akıllı cep telefonlar için mobil uygulamalar sunan YouTube’un mobil uygulamasında pek kullanıcı oturum kapatmak konusunda sorun yaşıyorlar. 

Kullanıcıların oturum kapatma ile ilgili sorun yaşamasının nedeni, YouTube’un bu konu hakkında kullanıcıları zorlamasıdır. Zolanmanın esas muhatapları ise Android kullanıcılarıdır. Şöyle ki YouTube iOS kullanıcıları uygulamaya misafir olarak dahil olup videoları seyredebiliyorlar fakat durum Android kullanıcıları için böyle değildir. YouTube Android mobil uygulamasını tercih eden kullanıcılar, Gmail hesaplarını açmadan uygulamayı kapatamıyor ve hatta oturum açtıktan sonra da bir türlü oturum kapatamıyorlar. YouTube bu konuda sizi zorluyor.  

YouTube hesabınızı Android cihazınızda kapatma işlemi

Telefonunuzun “Ayarlar” bölümüne girin.

Buradan “Uygulamalar ve Bildirimler” ekranını açın.

Uygulamalar arasında Youtube’u bulun ve açın.

“Depolama” bölümüne girin.

“Verileri Temizle” seçeneğine dokunun.

Youtube uygulamasını açın.

Oturumunuz hala açık durumda olacaktır. 

Hesap profilinize girin.

“Hesap Değiştir” seçeneğine dokunun.

Karşınıza çıkan ekranda “Çıkış” seçeneğine dokunun.

Bunları yaparak işlemi tamamlayabilirsiniz. 

Veri temizleme işlemini yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan Çıkış seçeneğinin sadece bir kere görüldüğünü de söylemek gerekiyor. yani o an seçim yapmazsanız bir daha göremeyebilirsiniz. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda yukarıdaki işlemleri tekrar baştan yapmanız gerekiyor. Veri temizleme işlemi yapmak arama geçmişi gibi bazı verilerin silinmesine neden olabilir fakat temel bilgilerinizin sabit kalmasına zarar vermez. 

14 1 1

YouTube hesabınızı iOS cihazınızdan kapatma işlemi 

YouTube uygulamasını iOS akıllı cihazınızda kapatmak Android cihazlara çok daha kolaydır. Kullanıcılar bu işlemi sadece bir kaç adım ile gerçekleştirebilirler. Android cihazınızdan YouTube uygulamasını kapatmak için uygulayacağınız karmaşık işlemler yerine iOS kullanıcıları YouTube, uygulaması üzerinden oturum kapatmak sadece uygulama üzerinden yapacakları işlemlerle bu sorunu kolayca ortadan kaldırabilirsiniz. 

Youtube uygulamasına girin.

Hesap profilinizi görüntüleyin.

“Kullanıcılar” bölümüne girin.

“Youtube’u oturum kapalı olarak kullan” seçeneğine dokunun.

İşlem tamam.

YouTube hesabınızı Android’de kapatmak neden bu kadar zor?

YouTube uygulaması Google’a bağlı bir uygulama olduğu için Google algoritması burada geçerlidir. Google’ın hazırladığı algoritmaya göre kullanıcı alışkanlıkları ve alışkanlıklara uygun olarak sunulan öneriler son derece önemli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu sebeple de YouTube kullanıcılarının kişisel verileri ve hatta alışkanlıkları, Google veritabanının geliştirilmesi anlamında oldukça kaliteli bir bilgi kaynağıdır. 

Şöyle ki YouTube platformu, Google’dan sonra en çok arama yapılan arama motoru olduğu için aranan verilerin birinci elden toplanması sağlanır. Hal böyle olunca anonim kullanıcıların sağlıklı veri elde edemeyen Google, YouTube uygulamasında da bu şekilde bir zorlama politikası uyguluyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir