YouTube eğitim için yeni bir plan hazırlıyor. Plana göre reklamsız bir video oynatıcı geliştirilecek ve eğitime yönelik önemli bir adım atılacak.

Dünyanın en popüler video platformu olan YouTube, yeni güncellemeler ile gücünü pekiştirmek istiyor. Platformda yer alan eğitim videolarını izleyenler için reklamsız bir plan seçeneği üzerinde çalışan YouTube, bu videolarda reklamları ortadan kaldırmayı ve daha iyi bir eğitim deneyimi sunmayı hedefliyor.

YouTube’u daha etkin kullanmak için bilmeniz gereken 9 ipucu

YouTube’da ücretli kurs dönemi başlıyor

36

Bu kapsamda platformu bekleyen en önemli yeniliklerden bir tanesi ücretli ya da ücretsiz olarak sunulabilecek kurslar. Kursları izleyecek kullanıcıların herhangi bir şekilde dikkatinin dağılmasını istemeyen ve kursa odaklanmasını isteyen YouTube, yapacağı bu yenilik sayesinde ise önemli bir adım atarak bu alandaki pek çok rakibi geride bırakabilir. Reklamların kaldırılacak olması, eğitim içeriklerini paylaşacaklar için de bazı yenilikler getirecek. İlk açıklamalara göre yeni araçlar ile desteklenecek içerik oluşturucular, para kazanma konusunda da ücretli olarak kurslarını paylaşabilecek.

Başlangıç aşamasında sadece ABD ve Güney Kore ile sınırlı olacak özellik, önümüzdeki yıllarda daha fazla bölgede kullanımı açılacak. Kursları satın alan kullanıcılar ise bu kursları reklamsız izleme imkânına sahip olacak. Üstelik arka planda oynatma gibi seçenekler de kullanıcılara sunulacak. İçerik oluşturucuların ücretsiz bir şekilde kurslarını sunması halinde ise kullanıcılar aynı imkanlara sahip olacak.

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir