Öneri algoritması ile TikTok platformunun zirvesine taşıyan “Sizin için” sayfası, yeni öneriler ile artık YouTube platformunda yerini almış görünüyor. 

YouTube tarafından paylaşılan bir blog gönderisi ile beraber platformda “Yeni öneriler” adlı yeni bir sekmeyi kullanıcıların beğenisine sunacağını duyurdu Şirket, 2021 yılının ilk aylarından bu yana Yeni öneriler sekmesi test aşamasındaydı. YouTube, yapılan test sonuçlarından memnun gibi gözüküyor. Çünkü bunun sonucunda yeni sekme özelliğini resmi olarak duyurdu. 

Yeni öneriler sekmesi kullanıcılara ne gibi bir kolaylık sağlar?

11 11

YouTube platformunda yer alan yeni öneriler sekmesi, kullanıcıların genellikle karşılarına çıkan önerilen videolardan daha fazlasında, yeni içerik üreticilerini ve aynı zamanda da yeni içerikleri keşfetmesinde yardımcı oluyor. Söz konusu bu yeni sekmenin, şu an için keşfedilmeyen kanallar üzerinden, sizin izleme geçmişiniz ile uyumlu olan içerikleri daha da ön plana çıkardığını söylemek mümkündür. Bu anlamda ise YouTube’un Keşfet sayfasında listelenen içeriklerden daha da farklı oluyor. Öyle ki keşfet kısmında yer alan içerikler, kullanıcıların dekorasyon, müzik veya oyun gibi belli kategorilerde içeriklere erişim sağlamasına yardımcı oluyor. Fakat bu listeleme sırasında kullanıcıların ilgi alanları ön planda tutulmuyor. Yeni öneriler sekmesi sayesinde kullanıcıların ilgi alanlarında ön plana tutuluyor. Kısaca belirtmek gerekirse öneri algoritması ile TikTok’a büyük başarı getiren “Sizin için” sayfası, Yeni öneriler özelliği ile artık YouTube’da da yerini almış görünüyor. 

İçerik üreticilerinin Yeni önerilere etkisi büyük

Bu yeni sekme ile beraber kullanıcıların yeni içerikleri keşfetmekten çok daha fazlası olan içerik üreticilerine de yeni imkanlar sağlanıyor. Bu yeni öneriler sekmesi sayesinde içerik üreticiler yeni izleyicilerin karşısına çıkabiliyor. Bu da hedef kitlelerin daha da genişletilmesinde yardımcı oluyor. YouTube platformunu içerik üreticilerinden güç aldığını düşünmek gerekirse, yeni sekmenin uygulama içi günlük kullanım imkanlarını da etkileyeceğini söylemek mümkündür. 

Yeni öneriler sekmesine YouTube’un mobil, masaüstü ve TV sürümlerinde anasayfa üzerinden erişim sağlanabilecek. Bu yeni sekmenin, YouTube platformunun mobil uygulamasında YouTube anasayfasını yenilediğiniz anda karşınıza çıkacaktır. Aynı zamanda sekmeyi akış kısmında sayfayı aşağı doğru çektiğinizde görmeniz mümkün olabilir. Sekme, kişiselleştirilmiş içeriklere ev sahipliği yaptığı için sadece YouTube’a giriş yapan kullanıcılar için gösterilecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir