Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube için önemli yenilikler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise şirket yeni bir yakınlaştırma özelliği üzerinde testler yapmaya başladı.

Kullanıcıları platformunda daha uzun süre tutmayı hedefleyen YouTube, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. YouTube’un yeni ücretli Premium kullanıcıları için test aşamasına soktuğu yeni özelliklerin denenmesi için şirket bu altyapıyı oluşturuyor. Konu hakkında ise “Premium üyeleri, sınırlı bir süre için üzerinde çalışılan yeni özellikleri deneyebilir. Premium üyesi olarak videoları reklamsız izleyebildiğiniz gibi indirebilir ve videolar üzerinde işlemler yapabilirsiniz.” Bu kapsamda Premium üyelere sunulan yeni bir test aşaması özelliği ise video yakınlaştırma yeteneği oldu.

Android için YouTube indir

iOS için YouTube indir

YouTube’a yakınlaştırma özelliği geliyor

22

Bu yeni özellik kullanıcılar tarafından 1 Eylül’e kadar test edilebilecek. Yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak için ise video oynatıcısını iki parmak ile sıkıştırmak yeterli olacak. Bu özellik ile kullanıcılara videolara 2X kadar yakınlaştırma yapabilecek. Videonun istenilen bölümüne yakınlaştırma imkanı tanıyan YouTube, özelliği şuan için sadece mobil uygulaması için getirmeyi planlıyor. YouTube’un daha önce ise başka testler ile gündeme geldiği biliniyor.

YouTube’da Shorts videoları daha kolay oluşturulacak

Platformun artan ve yoğun ilgi gören Shorts videoları için artık kullanıcıların karşısına daha fazla çıkartılacağı açıklanmıştı. Öyle ki marka, bir süre önce hem Android hem de iOS için kısa video olarak düzenle adlı bir özelliği getirmişti. Bu özellik ülkemizde de aktif olurken, bu sayede kısa içerik üreticileri tarafından YouTube uygulaması üzerinden uzun videolar, 60 saniyelik shorts videolara dönüştürme imkanına sahip oldular. Kullanıcı tarafından seçilen bir video Shorts editörlerine aktarılıyor ve burada temel bir şekilde düzenleme yapmak mümkün oluyor. Editör içinde video üzerine filtre ekleyebilir veya yazılar ekleyebiliyorsunuz. Bu yenilikler sayesinde YouTube’un shorts bölümün de geliştirmeye devam ettiğini görüyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir