YouTube’un sosyal platformu, TikTok’un en önemli özelliği olan video remiksleme özelliğini sunuyor! Ayrıntılar haberimizde;

Sosyal ağ platformu YouTube, video düzenleme uygulaması YouTube Shorts’a remix özelliği getireceğini duyurdu. Videolar için remiksleme özelliği Tiktok’un en önemli özelliği olarak biliniyor. Bu özelliğin YouTube’a geliyor olması, sosyal medya platformları arasındaki rekabeti açıkça gösteriyor.

YouTube Music için kaydetme özelliği geldi

TikTok kısa süre önce videolarını 10 dakika uzatarak YouTube’a meydan okudu. Peki YouTube’un yeni remixi nasıl çalışıyor ve detaylar neler? Gelelim haberin detaylarına;

YouTube, TikTok’un izinden gidiyor!

YouTube, aylık 2 milyar kullanıcısıyla dünyanın en büyük video platformudur. Ancak bu durum şirketin rakipleriyle savaşmak ve hayatta kalmak için diğer sosyal ağların özelliklerini kendi platformuna entegre ederek sert rekabetçi bir tutum izlemesinin önüne geçmiyor. YouTube dün, YouTube Shorts’a bir video remix özelliği getireceğini duyurdu. Bu özellik, içerik oluşturucuların bir YouTube videosundan alıntılar yaparak bir ila beş saniye uzunluğunda klipler oluşturmasına olanak tanır. Videolarında bu özelliğin kullanılmasını istemeyen kanal sahipleri, YouTube Studio kontrol panelinden yeni özelliği devre dışı bırakabilecekler.

Bu yeni işlevin en önemli detaylarından biri, videonun orijinal halinin, düzenlenen videoya bir bağlantı aracılığıyla entegre edilmesidir. Yeni ve düzenlenmiş videolar eski videoları indirir. Bu sayede yeni özelliği kullanan hesap sayısında artış olacaktır.

YouTube videolarına remiks eklemek için şu adımları uygulamanız yeterlidir:

  • Videonun altında yer alan Oluştur butonuna dokunun
  • Yeni açılan penceredeki açılan Kes butonuna dokunun
  • YouTube Short videosunda bulunan üç noktadan remix özelliğini kullanın

Şirketin yeni yayımladığı özellik öncelikle iOS platformu için yayımlanacak olsa da kısa süre içinde Android kullanıcıları içinde yayımlanması bekleniyor.

Peki siz YouTube’un yeni sunacağı remix özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir