YouTube uygulamasına yeni yapay zeka destekli özellikler geliyor. Yeni yapay zeka sohbet robotu, kullanıcılara izledikleri videolarla alakalı soruları ilgili içerik önerileri sunmak ve yanıtlamak için kullanılacak.

YouTube, YouTube uygulamasının içinde üretken yapay zeka özelliklerini denediğini duyurdu. Google, Google Bard ve tüketici, işletme ürünlerindeki etkileşimli yapay zeka özellikleri ile zaten üretken yapay zeka konusunda derinlemesine çalışıyor, fakat böyle bir özelliğin YouTube’a girdiği ile ilk defa karşılaşıyoruz.

Şirket, YouTube uyulamasında kullanıcıların izlediğiniz video ile ilgili sorulara yanıtlar, alakalı içerik önerileri ve daha fazlasını, oynatmayı kesintiye uğratmadan alabileceği yeni bir yapay zeka sohbet robotunu kullanıma sunuyor.

Yapılan açıklamada şu sözlere yer veriliyor:

“İzlediğiniz içeriğe derinlemesine dalmanıza yardımcı olmak için bir diyalog bazlı yapay zeka aracını deniyoruz. Bu araç, izlediğiniz video ile ilgili sorularınıza yanıt almanızı, ilgili içerikler ile ilgili öneriler almanızı ve daha fazlasını yapmanızı sağlıyor. Belirli akademik videolar için bu araç, daha derinlemesine anlamayı sağlayan testler ve yanıtlar sunarak öğrenme yolculuklarına yardımcı olabilir. Deneyin bir parçası iseniz, videoların altındaki “Soru sor” seçeneğine dokunarak araca erişebilir ve video hakkında sorular sorarak veya önerilen bir ipucunu seçerek başlayabilirsiniz.”

YouTube ayrıca yorum bölümünü şirketin konular ismini verdiği başlık adı altında gruplandırmak için yapay zeka kullanacak bir özelliği kullanıma sunuyor. Şirket, kullanıcıların belirli konulara göz atabileceklerini ve yorum bölümünün bir karmaşa halinde olması yerine, bu konular altında yer alan mevcut yorumlar ile sohbete katılabileceklerini söylüyor.

youtube

YouTube iki yeni özelliği bugün kullanıma sunuyor

YouTube bu iki özelliği bugünden itibaren kullanıma sunmaya başladığını , fakat sadece belirli kullanıcıların bunlara erişebileceğini söylüyor. YouTube Premium kullanıcıları bugünden itibaren yeni konular özelliğini deneyebilmek için kayıt olabilirken, AI sohbet robotu bu kullanıcılar için hemen erişilebilir olmayacak. Şirket önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını ve ilk olarak ABD’ndeki Android kullanıcıları ile sınırlı olacağını söylüyor.

Google’ın yapay zeka araçlarını YouTube’un kendi içine nasıl taşıyacağını bulduğunu görmek oldukça ilginç. Deneysel özelliklerin bu ilk turu içerik oluşturucu odaklı olmaktan ziyade kullanıcı odaklı olsa da şirketin platformdaki içerik oluşturuculara ne tür yapay zeka araçları getirdiğini görmek ayrıca ilgi çekici.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir