YouTube yorumları uzun bir aradan sonra güncelleme alıyor. Tasarımı ve konumu değiştirilen yeni yorumlar sekmesi gelecek zamanda eklenecek olan yeni özelliklere de imkan tanıyor. 

YouTube, videonun altında tek bir yorum gösterecek şekilde video yorumlarının masaüstünde görüntülenme tarzı da değişiyor. Bunun yanı sıra genişletildiğinde ise yeni masaüstü yorumları akışı, aşağıya doğru genişlemenin aksine oynatma penceresinin sağında açılacak. Şu an için mobil platformda YouTube, oynatma ekranının alt kısmında ön plana çıkan bir yorumu gösteriyor. Bu yoruma dokunulduğunda ise, videonun alt kısmında yer alan tüm yorumları görüntüleyen ve ardından ise kaydırabileceğini yeni bir yorum paneli açılıyor. Şu an için masaüstünde, tüm video yorumları video oynatıcının altında yer alıyor ancak yakın zamanda sadece tek bir yorum görülecek ve bu yoruma dokunulduğunda ise tıpkı mobilde olduğu gibi videonun sağ tarafında yeni bir yorum akışı sağlanacak. 

iOS Youtube indirmek için
Android Youtube indirmek için

youtube yorumlar sekmesi degistiriliyor

Söz konusu bu değişiklik kullanıcı deneyimi için oldukça mantıklı ve oynatma sırasında yorumlara göz atmayı da daha kolay hale getiriyor. Bu yalnızca biraz ayarlama ve uygulamada yeni kullanım süreci gerektireceği için ilk dönem içerisinde pek çok kullanıcının bu değişiklikten rahatsız olabilir. 

Yorumlar sekmesinde basit bir değişiklik yapıldı

Kullanıcılar alıştığı zaman kullanımın çok daha kolay olacağını fark edebilecekler. Aynı zamanda yorum ve oynatma arasında etkileşimi sağlamak adına okları ve diğer emojileri kullanabilen kullanıcılarla beraber yeni etkileşim davranışlarına da yol açılabilecek. Söz konusu bu özellik sevilerek kullanılacak gibi gözüküyor. YouTube söz konusu bu özelliği bu haftadan itibaren kullanıcıların beğenisine sunulacak. 

TikTok SoundOn’u kullanıma sundu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir