İnternet dünyasının lider isimlerinden Google, YouTube platformu üzerinden hızla çalışmalarına devam ediyor. Firma son dönemler içerisinde özellikle de can yayın yayın tarafında odaklanıyor. Günümüzde artık YouTube platformu canlı yayın yapmak adına kullanan büyük bir kitle bulunuyor. 

Türkiye’de de pek çok yayıncı platformda oyun yayınları yapıyor. Twitch’te vakit geçirmekten sıkılan yayıncılar soluğu YouTube tarafında alıyor. İşte bu nokta için abonelik hedi sistemini test etmeye başladı. Şu an için küçük bir kitle için aktif hale getirilen bu özellik, bu konu ile ilgili olarak Twitch’i örnek alıyor ve kişilerin de başka kişilere 20’ye kadar kanal aboneliği hediye etmesine izin veriyor. Abonelik hediye edilen bu kişiler, kanal sahibi tarafından belirlenen ekstra özelliklere kavuşuyor. Bu hediyelerden elbette platform yanında kanal sahibi de kazanç sağlayabiliyor ve bu şekilde maddi durumu iyi olan kişiler sevdikleri yayıncılara daha da fazla destek verebiliyor. 

youtube yayincilarina ozel abonelik hediye etme sistemi yolda

Bu hediye sistemi, daha önce abonelik durumu aklına gelmeyen kişileri süreci gözden geçirmeye itiyor olmasıyla da içerik üreticiler için daha da önemli görülüyor. İleride herkese açık olan bu özellik, şu an için yalnızca masaüstünde çalışıyor ve hediyeler otomatik bir şekilde aktif izleyiciler arasında dağıtılıyor. Canlı yayın konusunda titizlikle çalışan firma, artık yayıncıların Twitch’te de olduğu gibi yayınlarına son vermeden önce kendi kitlesini farklı bir kana yönlendirme yapmasına da imkan tanıyor. Böylelikle A yayıncısını izleyen kitle, izledikleri mevcut yayınları kapatmadan önce B yayıncısının yayınına taşınabiliyor. Bu süreç de iki taraflı olarak devam ediyor. 

Bunun yanı sıra YouTube Go uygulaması da ağustos ayı içerisinde kapatılıyor. Düşük seviyede olan cihazlar, düşük internet hızlarına sahip olan bölgeler içerisinde yaşayanlar ve internet ücretleri yüksek olan bölgelerdeki kullanıcılar için hazırlanan uygulama, artık ana uygulama varken çok fazla da kullanılmıyor. İlk olarak ise 2016 yılında çıkan Go’nun ardından ana uygulamaya pek çok güncelleme yapıldığını dile getiren YouTube, artık Go’nun hem veri hem de performans konusunda büyük fark yaratamadığını dile getiriyor. Şu an için elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır. 

Google Haritalar artık daha akıcı görüntülere sahip

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir