Google I/O 2022 etkinliğinin bir parçası olarak duyurulan yeniliklerden biri, Google Haritalar için sürükleyici bir görünüm.

Android için Google Haritalar’da çevrim dışı haritaları kaydedin

Google I/O 2022 etkinliği kapsamında duyurulan yeniliklerden biri de Google Haritalar için derinlemesine konsept oldu. Yıllardır kullanılabilen Sokak Görünümü özelliği ile dünyanın birçok yerindeki sokaklar 3D olarak görüntülenebilir. Kısacası bu yeni özelliği gökyüzünden bir sokak görüntüsü olarak düşünebilirsiniz.

Universal View, Google uydu görüntülerinin Street View görüntüleri ile karıştırılmasının bir sonucudur. Google’da mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Liz Reid, özelliğin temellerinin yıllar önce atıldığını ve nihayet son kullanıcıları tatmin edebilecek bir düzeye ulaştığını söyledi.

Google Haritalar’a tam görünüm geldi!

Sadece bilgisayar oyunlarını andıran 3 boyutlu görseller sunan bu yeni ekran, canlı trafik ve hava koşullarını da görüntüleyebiliyor. Hatta geri dönüp önceki tarihleri ​​de görebilirsiniz. Sokak detaylarını görmek istiyorsanız, bölgeyi daha detaylı görmek için doğrudan sokak görünümüne gitmek için bölgenin üzerine tıklamanız gerekiyor.

google haritalar artik daha akici goruntulere sahip

Elbette bu görüntülerin oluşması için yoğun bir süreç yaşanıyor ve yavaş yavaş dünyaya ve sokak görüntülerine yayılacaklar. Özelliğin şimdi Los Angeles, Londra, New York, San Francisco ve Tokyo’da kullanıma sunulacağı açıklandı. Son yıllarda bu özelliği kullanarak Türkiye’ye seyahat etmek kulağa oldukça heyecan verici geliyor.

Siz Google’ın bu yeni haritalar tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Android Google Haritalar indirmek için
iOS Google Haritalar indirmek için

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir