Çevrimiçi video paylaşım platformu YouTube, yeni bir podcast uzantısı sunuyor! İşte büyük adımın detayları..

Çevrimiçi bir video paylaşım platformu olan YouTube, Podcast özelliği üzerinde uzun süredir çalışıyor. Yakında bir podcast işlevine ev sahipliği yapacak olan şirketin, yayınlar için beklenenden daha büyük adımlar attığı bildiriliyor.

Youtube podcast yayıncılarını bünyesine çekmek için 300 bin dolarlık hibe vereceğini duyurdu

Platform, mevcut sekmelerin yanında bir podcast uzantısı getirecek. Aslında şirket, podcast’lerin dağıtılmasına yardımcı olan yayıncılarla da işbirliği yapacak. Gelelim haberin detaylarına;

YouTube, podcast’ler için yeni bir sekme sunuyor!

YouTube, rakip platformlar Spotify ve Twitter’dan podcast ile ilgili yeniliklerin ardından hazırlıklarını hızlandırıyor. Tanınmış bir podcast yayıncısı olan Kay Chuck video paylaşım platformunda bu ayın başlarında podcast yayınlarına başlayacak. Üstelik bu kadar da değil. Şirketin podcast’lerini platformda paylaşmak için popüler yayıncılarlada iş birliğine gittiği aktarılıyor.

Sosyal ağ platformu YouTube, podcast’ler için platformda yeni bir alan yaratacak. Kullanıcıların canlı podcast’lere daha hızlı ulaşmasını sağlamak için YouTube.com/podcasts’in adresi de aktif edilecek. Ayrıca, yayıncıları teşvik etmek amacıyla şirket yayıncılara kazanç imkanı sunacak.

Söylentilere göre Google, gönderilerin arasına sesli reklamlar ekleyerek bu alanda yayıncıların gelir etmesini sağlayacak.

YouTube podcast alanında yeni reklam formatlarını denemekle birlikte günümüzde podcast denince akla ilk gelen ve pazara hakim olmaya aday olan en büyük rakibi Spotify’la da ciddi bir rekabete girecek gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir