YouTube, podcast yayıncılarını platforma çekmek için bireysel içerik oluşturuculara 50.000 dolar ve podcast ağlarına 300.000 dolar vereceğini duyurdu.

Günümüzde pek çok dijital platform, son yıllarda podcast yayınlamaya büyük değer veriyor. Kullanıcılar arasında da oldukça popüler olan podcast içeriklerini platforma taşımak isteyen Youtube, bu alanda da ses getirmek istiyor. İçerik üreticilerini platforma çekmek isteyen şirket, içerik oluşturuculara 50 bin dolar, podcast ağlarına ise 300 bin dolar vereceğini duyurdu.

Youtube’dan podcastler içerik üreticileri için binlerce dolarlık hamle

Spotify, Amazon ve Apple gibi platformların podcast pazarında büyük bir paya sahip olduğu gerçeğini geride bırakarak Youtube’u da harekete geçirdi. Yeni teşviklerle rekabet etmek isteyen YouTube, yeni destek hibesiyle içerik oluşturucuların dikkatini çekti. Bloomberg’in paylaştığı habere göre; Youtube, bireysel içerik oluşturuculara 50.000 ABD Doları ve 200 ila 300.000 ABD Doları arasında podcast veriyor.

YouTube’dan NFT ve Metaverse için beklenmeyen hamle

Bu, YouTube’un podcast alanına ilk adımı değil. Halihazırda 23 milyonu aşkın abonesi bulunan Logan Pals Impulse başta olmak üzere birçok podcast’e ev sahipliği yapan platform, 10 yıldır şirkette görev yapan Chuck’ı bünyesine kattığını duyurdu.

Peki siz son zamanlarda popülerleşen podcast furyası hakkında ne düşünüyorsunuz? Podcast dinlemeyi seviyor musunuz? Podcast dinlemek için daha çok hangi platformu tercih ediyorsunuz? Görüşlerinizi ve fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir