Bir YouTube kanalı oluşturmak istiyorsanız, öncelikle temel bilgileri öğrenmelisiniz. İşte en iyi YouTube videosu yapma ipuçlarımızdan bazıları.

YouTube’un en iyi yönlerinden biri, içeriklerinizi sabırsızlıkla bekleyen geniş kitlesi. Ancak, başarıyı deneyimleyebilmeniz için önce bir YouTube videosu yapmayı öğrenmelisiniz.

YouTube videoları oluşturma hakkında hiçbir şey bilmeyen tam bir acemi olduğunuzu varsayıyoruz. İşte başlangıç için en iyi tavsiyelerimiz.

1. Videonuzu planlayın

İlk YouTube videonuzu oluşturmadan önce konunuzu anlamalısınız. Ne söylemek istediğinizi ve kiminle konuştuğunuzu belirleyin. Videonuz eğlendirmek amaçlı mı? Belki de başkalarını ikna etmek için bir dava sunuyorsunuz? Belki bir konuya dikkat çekmek ve insanları eğitmek istiyorsunuz.

Bunu akılda tutarak, yaratmak istediğiniz materyalin türünü izlerken kendinizi izleyicinin yerine koymaya çalışın.

Bir YouTube videosunu izlemek için sizi neyin motive ettiğini düşünün. Sizi ekrana yapıştıran ve sekmeyi kapatmanızı engelleyen nedir? Ne yaptıklarını doğru bir şekilde anlayabilirseniz, en sevdiğiniz YouTuber’ların başarısını taklit etme yolundasınız demektir.

youtube videosu nasil yapilir 1

Her video aynı tekniği gerektirmez. Videonuz uzunsa, bir senaryo yazmayı düşünmelisiniz. Bu biraz zaman alabilir, ancak size çekime başlamadan önce videonuzda ince ayar yapma fırsatı verir. İlgili, özlü ve sorunsuz aktığından emin olmak için senaryonuzu inceleyin.

Ayrıca, ele alınacak madde işareti konularının bir listesi gibi bir ön senaryo hazırlamayı da deneyebilirsiniz. Yalnızca size yardımcı olacak önerilerle uzun süre konuşma konusunda rahatsanız, bu daha iyi bir seçenek olabilir. Bir senaryo olmadan çalışıyorsanız, kafa dağıtmanın ve izleyicilerinizi kaybetmenin kolay olduğunu unutmayın.

2. Kitlenizi anlayın

Kitlenizi anlamak, YouTube videoları yapmayı öğrenmenin en önemli bileşenlerinden biridir. Videonuzun başarılı olmasını istiyorsanız, onu izleyecek kişilerle konuşmanız gerekir. Sonunda, yaptığınız videonun türü onu kimin izleyeceğini belirleyecektir. Sonuç olarak, videonuzun ne kadar uzun olmasını istediğinizi dikkatlice düşünün.

Çoğu durumda, daha kısa videolar tercih edilir. İnternette gezinirken çoğumuz gönderiden gönderiye, makaleden makaleye ve videodan videoya atlıyoruz. İnsanların dikkat süreleri her zamankinden daha kısa olduğu için YouTube başarısının en kritik kısımlarından biri öz olmaktır. YouTube’un izleyici kitlesi en yakın rakiplerinden daha ağır bastığından, başarılı olmak için materyalinizin öne çıkması gerekir.

3. Video prodüksiyonunun temellerini öğrenin

Yaptığınız videoya bağlı olarak muhtemelen bazı video prodüksiyon becerilerinde uzmanlaşmanız gerekecek. Tepki videosu, oyun incelemesi veya film eleştirisi yapıyorsanız çekmediğiniz görüntüleri kullanmanız gerekebilir. Bunu akılda tutarak, yüzünüzü kamerada görmek, bu kategorilere giren videolarda bile fayda sağlayacaktır.

Videonuz bir akıllı telefondan başka bir şey olmadan çekilebilir. Aynasız veya dijital bir SLR fotoğraf makinesi satın alırsanız videolarınız daha iyi görünür. Düşük ışık koşullarında, bu özellikle yardım sağlayacaktır.

youtube videosu nasil yapilir 2

4. Sesin önemini anlayın

Bir YouTube videosu yaparak aslında bir hikaye anlatıyorsunuz. Ağır işlerin çoğunda video yerine sesin kullanılacağını öğrenmek sizi şaşırtabilir. Ses, hikayenizin temelidir. Video ise genellikle ikinci plandadır. Bu zor ve gerekli bir kural değildir, ancak ses ve video arasındaki ilişki her zaman göz önünde bulundurulmalıdır.

Post prodüksiyonda kötü videoyu düzeltmek için yapabileceğiniz çok şey var, ancak kötü ses konusunda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Bu nedenle ses kalitenizin yeterli olduğunu doğrulamanız çok önemlidir. Vasat ses kalitesi yeterli görünse de, iyi bir mikrofona yatırım yapmak, genel üretim kalitenizi artırmanın en doğru yoludur.

youtube videosu nasil yapilir 3

5. Bir video düzenleme programı seçin ve nasıl kullanılacağını öğrenin

Artık geriye kalan tek şey, her şeyi tek bir üründe bir araya getirmek için bir yazılım kullanmak. Kullandığınız video düzenleme programı büyük olasılıkla bütçenize göre belirlenir, ancak birkaç seçenek var.

Mac kullanıyorsanız iMovie ile başlayın. Video düzenleme sürecini kolaylaştıran ücretsiz bir video düzenleme programıdır.

Herhangi bir platform engeline takılmadan rahatlıkla kullanabileceğiniz Kizoa, çok çeşitli efektler ve geçişler için çevrimiçi hizmetler sunan bir video düzenleme programı. Videolar farklı formatlardan oluşturulabilir ve müzik, metin ve özel efektler eklenebilir. 4K desteği de vardır.

Hizmet, PC’deki dosyaları kullanabilmenin yanı sıra, sosyal ağ hesaplarınızda bulunan görüntüleri de destekliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir