YouTuberlar 1 milyon izlenme başına kaç para kazanıyor? - Haberler - indir.com

YouTuberlar 1 milyon izlenme başına kaç para kazanıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-03 21:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

YouTube'un artık sadece bir eğlence platformu olmaktan çıkmasının ve bir iş alanı olarak karşımıza çıkmasının ardından YouTuber olmak bir meslek haline geldi. YouTuber olarak para kazanmanın da elbette ki belirli kurallar mevcuttur. Şöyle ki dünyaca ünlü YouTuberlar, her 1 milyon izlenme başına ortalama ne kadar para kazandıklarını Business Insider'a açıkladılar. Gelir düzeyleri birbirine göre değişiklik gösteren YouTuberlar, söz konusu bu değişik gelirin nedenini izleyici kitlesine, eylemlerine ve aynı zamanda reklamverenlerin türüne bağlıyor. Tam 1 milyon görüntülenme sayısına sahip olan YouTube videosu, her içerik üreticisi ya da her video içinde aynı oranda gelir sağlamıyor. YouTube platformunda aynı izlenme sayısı ile kazanılan para miktarı, video başına dahi büyük oranda değişiklik gösterebiliyor. Bu açıdan değerlendirme yaptığımızda videoda gösterilen reklam türüne ve izleyicilerin eylemlerine kadar değişiklik gösterebiliyor. 

YouTube platformunda adından söz ettirmeyi başaran bazı önde içerik üreticileri, mümkün olandan çok daha fazla kazanç elde etmek adına bir takım reklam yerleştirme stratejilerine hakim ve herhangi bir videodaki kazanılan para genellikle izlenme süresi, videonun uzunluğu ve izleyici demografisine göre değişiklik gösteren bir durumdur. Business Insider, konu ile ilgili birbirinden farklı dünyaca ünlü YouTuber'lar ile röportaj yaparak konuya netlik kazandırdı. 

YouTuber PewDiePie'ın yeni mobil oyunu PixelingsYouTuber PewDiePie'ın yeni mobil oyunu Pixelings

1,5 milyon izlenme ile Marina Mogilko - 10 bin dolar

Dil, yaşam tarzı ve iş olmak üzere üç farklı kanal sahibi olan Marina Mogilko, vermiş olduğu röportajda, iş odaklı olan kanalın içerik türü nedeniyle reklamverileri daha fazla cazip ettiği ve diğer iki kanlında çok çok kazandırdığını dile getirdi. Bu açıdan baktığımızda Mogilko, iş kanalı olan Silicon Valley Girl’ün her 1.000 görüntülenmesi için ortalama 10,73 dolar kazandırdığını dile getirdi. Dil kanalı olarak nitelendirilen Linguamarina'nın ise aynı görüntülenme başına ortalama 4 dolar ve buna ek olarak ise yaşam tarzı teması üzerine kurulan kanalın ise 1.000 görüntülenmeye yaklaşık olarak 2.71 ABD doları kazandırdığını dile getirdi. 

1,1 milyon izlenme ile Kevin David - 40 bin dolar

YouTube platformunda yer alan dünyaca ünlü YouTuber, 800 bin aboneli bir YouTube içerik oluşturucusu ve girişimcisi olan Kevin David, "Yeni Başlayanlar için Shopify Eğitimi" adlı bir YouTube videosundan 40.000 dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Söz konusu bu videoyu, oldukça ucuz bir otelde kamera ve hatta ekipmanda olmadan çektiğini söyleyen David, videolar üzerinden b kadar çok kazanmalarının sebebini ise reklamverenlere çekici gelen iş konularına odaklanmalarından kaynaklandığını açıkladı. 

1 milyon izlenme ile Austen Alexander - 6 bin dolar

135 bin abone sayısı ile oldukça bir büyük bir kitleye hitap eden YouTuber ve ABD Donanması'nda aktif bir denizci olarak görev yapan Austen Alexander, 1 milyona ulaşan videosu ile Google AdSense gelirinden 6 bin dolar kadar bir ücret kazandığını dile getirdi. 

1 milyon izlenme ile Shelby Church - 2 bin ile 5 bin dolar 

1,2 milyon abone sayısına sahip olan YouTube kanalı olan Shelby, yaklaşık olarak 1 milyon izlenme sayısı elde eden videosundan 2 bin ile 5 bin dolar arasında değişiklik gösteren bir kazanç elde ettiğini belirtti. 

 


Otomatik oynatılan YouTube videoları nasıl devre dışı bırakılır?Otomatik oynatılan YouTube videoları nasıl devre dışı bırakılır?
YouTube CEO’su Susan Wojcicki mektup gönderdi!YouTube CEO’su Susan Wojcicki mektup gönderdi!
YouTube Müzik hakkında bilmeniz gerekenlerYouTube Müzik hakkında bilmeniz gerekenler

PAYLAŞ