YouTube, beğenmeme sayılarını kaldırarak büyük bir yenilik yaparken şimdi uygulamada tepkiler özelliği için testlere başladı. Pek çok farklı alanda ve uygulamada yer bulmaya başlayan tepkiler özelliği, kısa süre içerisinde YouTube’da etkin hale gelecek. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar içeriklere emojiler ile tepki verebilecek.

Dislike değişikliği tepki çekmişti

Dislike ya da Türkiye’deki adı ile beğenmeme butonunun radikal bir değişim ile kaldırılması, YouTube’un yoğun bir şekilde eleştirilmesine neden olmuştu. Eleştirilerde, video değerlendirmelerinin sağlıklı bir şekilde yapılamayacağı öne sürüldü. YouTube ise yaptığı bu değişikliği içerik oluşturucularını korumak için gerçekleştirdiğini söyledi. Şu anda beğenmeme özelliğinin kaldırılması kullanıcılar için başlangıç aşamasında zorlayıcı olacak. Bununla birlikte videoya tepki vermenin farklı yolları üzerinde çalışılan YouTube alternatif sunacak.

YouTube tarafından yapılan yeni testlerde, kullanıcılar kalp, gülen surat, şaşkınlık ve kahkaha gibi emojiler ile videoyu değerlendirebilecek. Zamanlanmış tepkiler olarak da adlandırılabilecek bu özellikler önümüzdeki günlerde ana sürümlere eklenecek.

Youtube
Youtube için gelecek yeni özellikten ilk bilgiler

Dislike butonu kaldırılsa da tepkiler için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Video bilgilerinde kullanıcıların videoya nasıl tepki verdiği daha net bir şekilde öğrenilebilecek. Açık bir şekilde paylaşılacak olan bu veriler, böylece kullanıcıların videoyu izlemeden önce analiz etmesini sağlayacak.

YouTube’a getirilen mevcut özelliğin video arama sonuçlarında etkili olacağı da düşünülüyor. Kullanıcılardan direk gelecek olan değerlendirmeler, video sıralamalarını etkileyebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir