YouTube Premium’un özelliklerine ücretsiz erişim sağlayan YouTube Vanced Manager, Play Protect tarafından “tehlikeli” olarak nitelendirdi.

YouTube Premium kapsamında arka planda oynatma ve reklamsız video izleme gibi ücretsiz özellikler sağlayan YouTube Vanced uygulaması iki hafta önce kullanımdan kaldırıldı.

YouTube Music için kaydetme özelliği geldi

Geliştiriciler yasal gerekçeler sunarken, YouTube API’sini değiştirerek Vanced’i etkin bir şekilde yasaklayana kadar uygulamanın kullanılmaya devam edeceğini iddia ediyor. Web sitesi ve indirme bağlantıları da engellenen YouTube Wansed’in ücretsiz premium özelliği için bir hit, Google Play Store’dan geldi.

YouTube Vanced’i yüklemeye çalışanlar için uyarı Google Play Store’un uygulama koruma özelliği olan
Play Protect, Vanced Manager yazılımını “zararlı” olarak işaretleyerek cihazınıza YouTube Vanced yüklemememeleri konusunda kullanıcıları uyarıyor. Telefonlarına Vanced Manager yükleyen kullanıcılar, uygulamanın cihaza saldırdığına dair bildirimler almaya başladı.

Google Play Protection, Play Store’dan indirilen ve üçüncü taraf APK dosyaları olarak yüklenen her iki uygulamayı da izler. Genel olarak, bir uygulama kötü amaçlı yazılım içermediği sürece Play Protect tarafından “kötü amaçlı” olarak işaretlenmez. Şu ana kadar Vanced Menajer’e herhangi bir uyarı yapılmadı.

The Verge’den gelen raporlara göre, YouTube Vanced ekibinin Google ile bir takım sorunları vardı ve başvuruyu onaylamamaları için baskı altındaydılar. Bu nedenle yönetici, ücretsiz YouTube Premium ile başka bir uygulama geliştirmek isterlerse Vanced’i kapatmak zorunda kaldıklarını açıklamadı.

YouTube Premium abone sayısı arttı

YouTube Premium’un artık 50 milyondan fazla üyesi var. YouTube Vanced, ‘Video İndirme’ hariç tüm Premium özellikleri tamamen ücretsiz sunduğundan, şirketin abone tabanını genişletmesinin önündeki en büyük engeldir.

Vanced’i telefonlarına yüklemiş olan kişiler, Google tamamen engelleyene kadar uygulamayı kullanabilecekler. Ancak uygulamanın sonunda özelliğini tamamen kaybedeceği tahmin ediliyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir