Dünyanın en popüler video platformu YouTube’da zaman zaman ses var görüntü yok şeklinde sorunlar yaşanıyor. Kullanıcılar zaman zaman bu gibi bir sorun ile karşılaşabiliyorlar. Video seyretme esnasında görüntü yerine siyah bir ekran gelirken ses çıkmaya devam ediyor. Yaşanan bu ses var görüntü yok sorununu ortadan kaldırmak adına deneyebileceğiniz çeşitli yöntemler mevcuttur. Ses var görüntü yok durumu ile karşı karşıya geldiğiniz taktirde işlem yapmadan önce bilgisayarınızı ya da tabletinizi kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde de yaşanan sorun ortadan kaldırılabilir. Bununla beraber aynı zamanda wifi bağlantısını da kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. YouTube kullanımı için engelleme yazımları ya da güvenli internet sağlayıcı seçeneklerini kullanıyorsanız da bu sorun ile karşılaşmanız mümkündür. 

YouTube görüntü yok sorunu

YouTube ses var görüntü yok sorunu genellikle tarayıcıdan ya da ekran kartından dolayı yaşanabiliyor. Diğer bir sebep ise virüs bulaşması sonucu oluşabiliyor. Bu gibi durumlar karşısında Google Chrome tarayıcınıza giriş yapın ve sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıklayın ve aşağıya doğru kaydırın. Alt kısımda yer alan verilere göz atarak “Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan” seçeneğini kapatmanız gerekiyor. Bu seçenek neyi kapsıyor derseniz videolarda ya da bazı işlemlerde işlemcinin yükünü hafifletmek için GPU yani ekran kartının da kullanılması anlamına gelir. Söz konusu bu seçeneği kapatmak için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

– Tarayıcınızı gizli sekmesinden çıkarın.

– Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin.

– Farklı bir tarayıcıda aynı sorun yaşanıyor mu yaşanmıyor mu kontrol edin.

– Chrome tarayıcısının eski ya da yeni sürümlerini deneyerek kullanmaya odaklanın.

-Tarayıcınızın geçmişini temizleyin.

-Chrome tarayıcınızda virüs bilgisayarı temizleme seçeneğini kullanın.

– Tarayınızda kayıtlı uzantılar varsa bunları kaldırın.

– Chrome tarayıcınızın ayarlarından sıfırla temizle adı altında ayarları orijinal değerlerine geri yüklemeyi kullanın.

– Bunun yanı sıra aynı zamanda virüs taraması da yapabilirsiniz. 

YouTube üzerinden video seyrederken karşınıza siyah ekran geliyorsa kullandığınız cihazın çözünürlük ayarlarını da kontrol edebilirsiniz. Ekran kartı sürücüsünü aygıt yöneticisinden kaldırıp bilgisayarınızı ya da tabletinizi yeniden başlatın ve sürücünün yüklenmesini bekleyin. Ekran kartının kullanımında mevcut bir drive varsa eğer tekrar onu yükleyebilirsiniz. Bu öneri Windows 10, Windows 7 ve 8.1 için geçerlidir.

Android, YouTube ses var görüntü yok sorunu

– Tarayıcı üzerinden YouTube’a bağlanıyorsanız yine yukarıda yer alan seçenekleri deneyebilirsiniz. 

– Uygulama kullanmayı tercih ediyorsanız ve yine de videolarda ses var görüntü yok sorunu yaşanıyorsa video ayarlarını kontrol edin.

– Uygulamada temel bir sorun varsa tarayıcınız üzerinden giriş yapmayı deneyebilirsiniz. 

– Videoların kalite seçeneklerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

– Uygulamada varsa eğer, çerezleri silebilirsiniz. 

* İhmal değerinde de VPN’yi deneyebilirsiniz. 

iOS, YouTube ses var görüntü yok sorunu

– iPhone akıllı cihazlarınızda ses var görüntü yok sorunu ile karşı karşıya geliyorsanız yukarıdaki deneyebileceğiniz gibi aynı zamanda aşağıdaki adımları da takip edebilirsiniz.

– Videoları seyrederken kalitesinde değişiklik yapabilirsiniz. 

-Ayarlardan sadece kablosuz olanı tercih edin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir