YouTube tarafından yapılan resmi açıklamalarda, ücretsiz bir şekilde erişilebilen ve reklamlı olarak izlenebilecek televizyon şovlarının yayınlanmaya başlanacağını duyurdu.

Dijital akış platformlarının yükselen trendi YouTube’u bu konuda harekete geçirdi. Dünyanın en popüler video platformu olmasına karşın televizyon şovları, dizileri ve filmleri gibi alanlarda telif gibi pek çok problem nedeniyle yayın yapamayan YouTube, bu konuda yasal zemini hazırladı ve 4000’den fazla televizyon şovuna erişimi sağlanabileceğini söyledi.

ABD’de başlıyor

Başlangıç aşamasında sadece ABD’ye geçerli olacak yeni platformda “Hell’s Kitchen”, “Andromeda” ve “Heartland” gibi popüler televizyon şovlarına yer verilecek. Her hafta şov, dizi ve filmler ile güncellenmesi beklenen platformda, haftalık olarak yeni içerik hedefi 100. Bu bakımdan her haftayı yenilenecek olan arşiv ile birlikte her geçen gün daha zengin bir kütüphaneye sahip olacak YouTube, sektörde yer alan platformlara karşı da en güçlü rakiplerden birisi olacak.

1080P Kalitesinde ve 5.1 Ses destekli yayınlanacak

YouTube tarafından yapılan açıklamalarda içeriklerin 1080p çözünürlüklü bir şekilde yayınlanacağı ve 5.1 ses sistemi ile destekleneceği belirtildi. Bu bakımdan mevcut teknolojileri kullanma imkanı bulunan kullanıcılar, YouTube’un özel servisi sayesinde daha iyi bir izleme deneyimi elde edebilecek.

YouTube tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte platformda yepyeni bir dönemin başladığını söylemek mümkün. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde daha farklı pazarda yer almasına kesin gözüyle beklenen YouTube için gözler bu açıklamalara çevrilmiş durumda. Amerika Birleşik Devletleri sonrasında şirketin Avrupa pazarına giriş yapması bekleniyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir