Youtube TV, Google TV, Android TV ve Roku’da 5.1 sesi test ettiklerini duyurdu.

Google hizmetleri şu anda yalnızca iki cihaz sınıfında 5.1 sesi desteklemektedir. YouTube TV, 5.1 surround sesi daha fazla kullanıcıyla buluşturmak için bugün bir güncelleme yaptı.

“5.1 sesin birçok insan için önemli olduğunu” uyumlu olan Google TV, Android TV ve Roku’da YouTube Tv için daha iyi ses standartlarının “ön test edildiğini” duyurdu. Google TV’li Chromecast dahil bu konuda henüz net bir bilgi yok.

Youtube TV şovu yayınlamaya başlayacak

Her şey yolunda giderse bir sonraki aşamada bu cihazlara 5.1 ses işlevinin gelmesini bekleyebiliriz.

Ancak belirli bir zaman çizelgesi belirtilmedi. Ayrıca Google’ın herkese açık A/B testinden mi yoksa daha kısıtlayıcı bir şeyden mi bahsettiğini söylemiyorlar. Aynı zamanda YouTube TV, Apple TV, Amazon Fire TV ve oyun konsollarına 5.1 surround ses getirmek istiyorlar, diğer platformlar henüz ” hala dahili olarak ve ortaklarla çalışıyorlar”. Geçen yılın Haziran ayında, desteklenen tek 5.1 cihaz Samsung LG Vizio Cobalt 20 ve üstü ve Cast tabanlı Chromecast idi. YouTube TV, izlediğiniz programa uygun olduğunda “5.1 Ses” oynatacağından, elbette uyumlu bir hoparlör sistemi de gereklidir.

YouTube TV’de 5.1 ses seviyesi nasıl kontrol edilir?

“Nerd İstatistikleri”ni kullanarak izlediğiniz içerikte 5.1 sesin uygun olup olmadığını ve kullanılıp kullanılmadığını manuel olarak kontrol edebilirsiniz:

  • TV’nizde YouTube TV uygulamasını açın ve videoyu oynatın.
  • Oyuncu Kontrolleri’ne gidin ve Diğer’i seçin.
  • Bug seçeneğini seçin.
  • Nerd istatistikleri, video oynatılırken sol üstte görüntülenecektir.
  • İzlediğiniz içeriğin 5.1 surround sesi varsa, codec listesinde ac-3 (381) görürsünüz.

Peki siz YouTube’un test etmeye başladığı yeni ses özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir