Milyonlarca TV uygulaması kullanıcısına sahip olan YouTube, nihayet bünyesine beklenen desteği ekliyor.

YouTube TV 5.1 ses desteği yolda

Televizyonları son yıllarda özel kılan detaylardan biri de Android gibi işletim sistemlerinde çalışıyor olmaları. Geçmişte geleneksel medya yayınlarını izlemek için sadece uydu alıcıları televizyonu kullanıyordu, ancak bu durum son yıllarda değişti. Günümüzde birçok insan dijital medyayı büyük ekranda izleyebilmek için bir televizyon satın alıyor. Akıllı TV kullanıcılarının en çok rağbet ettiği uygulamalardan biri olan YouTube TV, 5.1 ses desteği ile büyük ekranlarda çok daha iyi bir deneyim sunacak.

iOS için Youtube indir
Android için Youtube indir

YouTube TV, 5.1 ses desteği alıyor

4K gibi yüksek çözünürlüklü videoları izlemek tamamen farklı bir deneyim. Son yıllarda üreticiler buna odaklanıyor ve mümkün olan en iyi imajı sunmak için rekabet ediyor. Dolby Atmos gibi ses teknolojileri de ekran kalitesini destekleyen teknolojilerdir. Ancak, YouTube’un şimdiye kadar kaybettiği sesin bir kısmı vardı ki bu sorun ortadan kaldırıldı. Yeni güncellemeyle birlikte 5.1 ses desteği artık YouTube TV’de mevcut hale geldi.

Ancak uygulama 5.1 ses sistemi üzerinde kullanılabilse de gerçek bir deneyim sunmayacaktır. Bu sadece bir yazılım hatasından kaynaklanıyor ve harika bir destek deneyimi sunan 5.1 teknolojisinin sonunda YouTube’a geldiğini görmek güzel.

Evde 5.1 surround ses sisteminiz varsa ve bunu YouTube’da etkin bir şekilde kullanmak istiyorsanız birkaç adım var. İlk olarak, TV’niz çok eski olmamalıdır, çünkü YouTube’un en son sürümü yalnızca daha eski Android TV’lere yüklenebilir. Herhangi bir uyumluluk sorununuz yoksa yapmanız gereken ilk şey YouTube’u güncellemektir. Yükseltmeden sonra, ses sistemini TV’ye bağlamanız gerekecektir. Ardından 5.1 desteği aktif olacaktır. Ancak, her video bu deneyimi kaydedemez. 5.1 yalnızca desteklenen videolar için kullanılabilir. YouTube’da 5.1 surround test videolarını açarak ses sisteminin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir