Dikey video üstünlüğü için TikTok ile devam eden savaşında YouTube en güçlü kartını oynamak üzere. Kısa biçimli dikey video formatı olan YouTube Shorts ürünü için agresif para kazanma yöntemleri kullanmaya hazırlanıyor ve milyonlarca içerik üreticisinin platformdan para kazanmasına yardımcı olmayı vaat ediyor.

Önümüzdeki yılın başlarından itibaren Shorts, YouTube İş Ortağı Programı’nın bir parçası olacak, yani programa katılmaya hak kazananlar Shorts ‘ta üretilen reklam gelirlerinden pay almaya başlayabilecek. YouTube ayrıca, programa katılmaya hak kazanamayan içerik oluşturucuların ipuçları, abonelikler ve ürün satışları yoluyla para kazanmasını da kolaylaştırıyor.

YouTube'a video remix özelliği geliyor

Amaç, TikTok ‘tan daha fazla ve daha iyi para kazanma seçenekleri sunmak ve rakip platforma yönelen içerik üreticilerinin çoğunu geri kazanabilmek

Duyuru, Shorts’un ilk lansmanından yaklaşık 18 ay sonra ve YouTube’un yeni baş ürün sorumlusu Neal Mohan’ın “uzun vadeli bir para kazanma projesi” sözü vermesinden bir yıl sonra geldi. Shorts hızla büyüyor gibi görünüyor: YouTube’un içerik oluşturucu ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Amjad Hanif, bu özelliğin günde 30 milyar kez görüntülendiğini ve her ay 1,5 milyar kişinin bu videoları izlediğini söylüyor. Yine de Shorts çoğu zaman bir TikTok klonu gibi hissettirebiliyor ve kesinlikle TikTok’un yapısal seviyesine ulaşamadı.

YouTube, son üç yılda içerik oluşturuculara 50 milyar dolardan fazla ödeme yaptığını söylüyor. Shorts’u bunun anlamlı bir parçası haline getirmek zaman alacaktır. Başkan yardımcısı Hanif, “Reklam satış ekibimiz bu konuda çok sayıda reklam verenle çalışıyor ve bunu uzun bir işe dönüştürmek biraz zaman alacak” diyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir