Dünyanın en ünlü video sitesi YouTube, TikTok’a rakip olarak lansmanı yaptığı YouTube Shorts adlı yeni bir özellikle oldukça başarılı oldu.

Ünlü sosyal medya platformları ve video akış siteleri birbirinden yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere Snapchat’te hayatımızda beliren kaybolan paylaşımlar ilk olarak bir Instagram hikayesi olarak karşımıza çıkmıştı. Bu özellik daha sonra YouTube tarafından platforma dahil edildi, ardından Shorts izledi ve sonunda TikTok cephesiyle rekabet etti.

YouTube CEO’su Susan Wojcicki, Shorts numarasını yıllık bir mektupta paylaştı. Wojcicki ayrıca kısa video kaydeden ve paylaşan kullanıcılara 100 milyon dolardan fazla tahsis ettiğini vurguladı.

YouTube Shorts’lar 5 trilyondan fazla görüntülendi

YouTube CEO’su Susan Wojcski, geçen Salı günü yayınlanan yıllık bir mektupta şirketin 2021’i nasıl geçirdiğinden bahsetti. Wojcicki, YouTube Shorts’un 2020’nin sonlarında piyasaya sürülmesinden bu yana toplam 5 trilyondan fazla görüntüleme kaydettiğini belirtiyor.

TikTok rakibi YouTube Shorts Türkiye’de kullanıma sunuldu

Wojcicki, düzenleme ve içerik yönetimi gibi konuları ele alan kapsamlı bir mektupta YouTube Shorts Fund’a toplam 100 milyon dolar ödüyor ve bu fonun %40’ı çok az takipçisi olan içerik oluşturuculara sağlanıyor. YouTube CEO’su, bu yeni içerik sağlayıcıların yeni dönemde maddi ve manevi olarak destekleneceğini vurguladı.

Wojicki yaptığı açıklamada içerik moderasyonundaki yeniliklerden bahsettiğini ve içerik kurallarını ihlal ettiği için silinen videoları YouTube’un ne sıklıkla izleyeceğini ve videoların silinme aşamasında olduğunu bildirdi. YouTube CEO’suna göre, YouTube’a yüklenen 1.000 videodan 5’i, topluluk kurallarını ihlal ettikleri için şu anda içerik denetleme ekibi tarafından kaldırılıyor.

Peki siz YouTube Shorts videoları hakkında hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Shorts’lar yeni bir çağda TikTok’un yerini alacak kadar güçlü mü? Yorumlarda ne düşündüğünüzü bize bildirin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir