TikTok’a karşı Google’ın YouTube üzerinden en önemli kozlarından birisi YouTube Shorts oldu. Uzun zamandan beri kısıtlı bir bölgede kullanılan özellik, artık dünya çapında kullanılabilir durumda.

YouTube’da kısa video formatı olarak tanıtımı gerçekleştirilen YouTube Short için yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan resmi açıklamada YouTube Shorts’un 27 farklı ülkede beta sürümü ile test edildiği ve artık test sürecinin tamamlandığı belirtildi. Mevcut gelişme ile birlikte YouTube’un kullanıldığı tüm ülkelerde YouTube Shorts kullanıma sunuldu. Kullanıcılar yeni video oluşturma bölümünde kısa video oluştur seçeneği ile YouTube Shorts’a özel videolar ekleyebilecek.

YouTube Shorts için yeni gelişmeler devam ediyor!

YouTube Shorts için özellikle geçtiğimiz aylar içerisinde YouTube videolarından ses alma ve YouTube videolarına bağlantı verme gibi pek çok farklı özellik duyurulmuştu. Şimdi ise YouTube Shorts’un 100’ü aşkın ülkede kullanılmaya başlanması, YouTube’daki kısa video formasının çok daha popüler hale gelmesini sağlayabilir.

Ancak TikTok ve YouTube rekabetin oldukça ilginç bir dönemde yaşanıyor. İki önemli video servisi, birbirine karşı üstünlük kurmak için farklı özellikleri bünyesine eklemeye çalışırken son dönemlerde tamamen birbirinin ön plana çıkan özelliklerini kopyalamaya başladı.

YouTube Shorts adı ile bu alanda ilk adımı atan YouTube, TikTok’ta oldukça popüler olan kısa videoları bünyesine ekledi. Bu çalışmanın ardından TikTok tarafından yapılan hamlede ise video süreleri uzatıldı ve 1 dakikadan 3 dakikaya çıkarıldı. Böylece TikTok’ta, YouTube’da olduğu gibi daha uzun videoların yer almasının önü açılmış oldu. Üstelik TikTok için yapılan son açıklamada Android TV gibi farklı TV platformlara da giriş yapılacağı belirtilmişti. 

İlk Defa 14 Eylül’de tanıtılmıştı

YouTube Shorts için ilk tanıtım 14 Eylül 2020 de yapılmıştı. Yaklaşık 8 aylık bir sürenin ardından yeni özelliğin tüm ülkelerde kullanılmaya başlanması, YouTube’un kısa video formatında biraz geride kalmasına neden oldu. 14 Eylül’de Youtube Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Chris Jaffe tarafından yapılan açıklamada YouTube’un yeni özelliği “Shorts, cep telefonlarından başka bir şey kullanmadan kısa, akılda kalıcı videolar çekmek isteyen içerik oluşturucular ve sanatçılar için yeni kısa biçimli video deneyimidir.” şeklinde tanıtılmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir