YouTube, reklam engelleyici yazılımlara karşı mücadelesini sertleştiriyor. Yakın bir gelecekte, reklam engelleyici kullanan kullanıcılara video göstermeyi durdurma planları yapılıyor. Bu adım, YouTube’u kullanmak isteyenlerin reklam engelleyicilerini kapatmalarını zorunlu hale getirebilir.

İnternet üzerinde birçok web sitesi, ücretsiz olarak sunulmasına rağmen, gelirinin büyük bir kısmını reklamlardan elde ediyor. YouTube da içerik oluşturucuların videolarındaki reklamlardan önemli bir gelir sağladığı bir platformdur. Ancak, reklam engelleyici eklentiler, bu reklamların görüntülenmesini engelleyerek sitelerin gelir kaynaklarını tehdit ediyor.

Reddit’te yayınlanan raporlara göre, bazı kullanıcılar YouTube’da video izlerken, reklam engelleme yazılımının devre dışı bırakılana kadar oynatmanın engellendiğini belirtiyor. Bu uyarı daha sonra YouTube alt dizininde bir YouTube çalışanı tarafından da doğrulandı.

YouTube Premium abonelere 4K desteği geliyor

Reklam Engellemek İçerik Oluşturucuların Gelir Kaynaklarını Tehdit Ediyor

YouTube’un reklam engelleyicileri neden istemediği ve bu özelliği test etmeye neden karar verdiği, içerik oluşturucuların gelir kaynaklarının büyük bir bölümünün reklamlardan geldiği göz önüne alındığında anlaşılabilir bir durum. Ancak, aynı bildiri altında birçok kullanıcı, videolardaki reklam yerleşimindeki belirgin artıştan dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyor.

YouTube, reklam görmek istemeyen kullanıcıları yakalamayı hedefleyerek Premium aboneliklerini artırmayı amaçlıyor. Kullanıcılar, videolardaki reklamların kaldırılmasını da içeren YouTube Premium’u denemeye teşvik ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir