Teknoloji dünyasının dev ismi Google, müzik akış platformu YouTube Music’e kullanıcıların müzik alışkanlığına uygun şekilde listelerin değişmesini ve yeni parçaların üst sıralarda çıkmasını sağlayacak bri özellik sunmaya hazırlanıyor.

Yakın zaman içerisinde Android 13 için yeni bir kullanıcı arayüzüne sahip olacak olan YouTube Music platformuna kullanıcıların müzik dinleme deneyimini geliştirmek için yeni bir özellik geliyor. Google, kullanıcıların dinleme alışkanlıklarına göre müzik listelerinin değiştirilmesini sağlayan Dynamic Queue (Dinamik Sıra) özelliğinin testlerine başladı.

Kullanıcıların müzik tercihlerine uygun seçenekler çıkacak

Aktarıldığı üzere söz konusu bu özellik, ayarlar kısmında görünecek ve kullanıcıların “dinleme tercihlerine göre sıra ve radyo güncellemeleri” sunacak. Bunun yanı sıra YouTube Music, kullanıcıların müzik dinleme alışkanlıklarını analiz ederek bir müzik atlandığında listeyi dinamik olarak değiştirebilecek. bir diğer yandan ise yeni özelliğin platforma varsayılan özellik olarak gelip gelmeyeceği ise henüz belli belli değildir.

YouTube söz konusu bu yeni güncellemeyi, mevcut radyo listelerinden kendini mutsuz hissedecen kullanıcılara bir alternatif olarak getiriyor gibi değerlendirildi.

Kullanıcıların müzik tercihlerini analiz edecek

Bildirilenlere göre yeni özellik, ayarlarda görünecek ve kullanıcıların “dinleme davranışlarına göre sıra ve radyo güncellemeleri” sunacak. Bununla birlikte Youtube Music, kullanıcıların müzik dinleme alışkanlığı izleyerek bir müzik atlandığında listeyi dinamik olarak değiştirebilecek. Öte yandan, yeni özelliğinin platforma varsayılan olarak gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. Şu anda sadece YouTube müzik web istemcisinde ve iOS cihazların “Oynatma ve kısıtlamalar” sekmesinde kullanılabilir halde olan bu özellik, yakın zamanda Android platformunda da yer alabilir.

Cybertruck’ın çıkış tarihi açıklandı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir