Uzun zamandır beklenen Tesla kamyoneti için tarih verildi. Elon Musk, Cybertruck’ın teslim tarihini açıkladı. İşte detaylar:

Tesla, çocukların kullanabileceği yeni ATV modelini (Cyberquad) satışa çıkardı

Tesla’nın dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birinden Cybertruck modelini piyasaya sürmesi bir yılan hikayesine dönüşüyor. Şirket, aracı 2019’da piyasaya sürdüğünü ve 2021’de piyasaya süreceğini duyurdu. Ancak bu model devam eden bir süreçte ertelendi. Tesla CEO’su Elon Musk bu karanlığa bir son verdi.

Elon Musk: “Cybertruck gelecek yılın ortasında geliyor”

Tesla, şüphesiz elektrikli otomobil dünyasının en iyisi. Şirket geçen yılı rekor bir başarıyla kapattı. Ek olarak, uzun zamandır beklenen Cybertruck’ın da geçen yıl piyasaya çıkması gerekiyordu. Ancak defalarca ertelenen otomobilin lansman tarihi şirketin CEO’su tarafından açıklandı.

Elon Musk, yatırımcılara yaptığı bir çağrı sırasında Cybertruck’ın elektrikli pikap modellerindeki geçmişini anlatıyor. Proje sahibi önümüzdeki yılın ortalarında araçları teslim etmeye başlayacağını belirtti. Tesla, 2019’da tanıtılan arabasının 2021’de piyasaya çıkacağını söylemişti. Daha sonra bir yıl daha ertelenen aracın 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülerek seri üretime geçilmesine karar verilmişti.

Ancak Ocak ayında sipariş sayfasında değişiklik oldu. Şirketin resmi web sitesinin tasarım bölümünde daha önce “2022’de üretim yaklaştıkça yapılandırmanızı tamamlayabileceksiniz” ifadesi yer alıyordu. Bu ifade bir sonraki güncelleme ile kaldırılmıştı ve aracın ne zaman geleceği büyük bir soru işareti olarak gizemini koruyordu. Yeni açıklama, o zamandan beri şirketin en önemli açıklaması oldu. Eğer bir kez daha ertelenmezse Cybertruck’ı önümüzdeki sene kanlı canlı olarak görebileceğiz.

Bu gecikmelerin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, tüm dünyayı etkileyen küresel chip kıtlığına en büyük katkı sağlayanlardan biri olduğu düşünülüyor. Geçen yıl, Tesla CEO’su Elon Musk Twitter’da, bir kullanıcının bir çıkış tarihi güncellemesi istemesinin ardından Tesla’nın bir “tedarik zinciri kabusu” ile uğraştığını söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir