YouTube Music sektördeki rakiplerini yakalamaya başladı. Uygulamada 80 milyon kullanıcıya erişildi. İşte rekabetteki son durum.

YouTube Music, Spotify gibi rakiplerin yakalamak ve sektörden daha fazla pay alabilmek adına gücünü arttırıyor. Yapılan yeni yatırımlar ile birlikte 2022 yılında önemli bir ivme yakalayan platformun ne kadar abonesi olduğu açıklandı. Resmi rakamlara göre YouTube Music abone sayısı 80 milyonu aştı.

YouTube Music Web’e çoklu seçim özelliği geldi

YouTube Music zirveye ulaşabilir mi?

2015 yılında YouTube Music kullanıma sunuldu. Türkiye’ye ise 2019 yılı itibariyle giriş yaptı. 2020 yılı platformun en önemli yıllarından birisi oldu ve bu yıl itibariyle yükselişler hızlandı. 2020 yılında 20 milyon kullanıcıya sahip olan YouTube Music, 2021 yılında 30 milyona ulaştı. 2022 yılına gelindiğinde ise beklentilerin üzerinde bir artış yakalandı ve abone sayısı 80 milyona ulaştı. Böylece uygulama 1 yılda 50 milyon abone kazandı. Şirketin Vodafone, LG, Google gibi şirketler ile yaptığı iş ortaklıkları YouTube Music kullanıcıları ve aboneleri için artış yaşanmasını sağladı. Bu hamle sonrasında ise sektördeki rekabette YouTube, Apple’ın yakın takipçisi konumuna geldi. Ancak zirvede bulunan ve 165 milyon kullanıcıya sahip olan Spotify’ın hala çok gerisinde.

Sektördeki rekabetteki son durum ise şöyle;

PlatformAbone Sayısı
1. Spotify165 Milyon
2. Apple Music88 Milyon
3. YouTube Music80 Milyon
4. Amazon Music68 Milyon
5. Deezer12 Milyon

iOS için Youtube Music indir

Android için Youtube Music indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir