YouTube’daki kapak fotoğrafının ve video klibin boyutu nedir? Sizin için hazırladığımız eğitim materyallerinde sorularınızın cevaplarını bulacaksınız. İşte size faydalı bilgiler!

Google’ın popüler video paylaşım sitesi YouTube, teknolojinin ilerlemesiyle çok kısa sürede o kadar büyük bir platform haline geldi ki, artık web üzerinde sadece mobil cihazlarımızdan ve akıllı TV’lerimizden eriştiğimiz YouTube videolarına erişebiliyoruz.

Tüm platformlarda gösterilen YouTube, bazılarımız için basit bir video izleme platformu iken bazılarımız için bir gelir kaynağı. Öyle ki her hafta hatta her gün düzenli olarak farklı türde içerikler oluşturan kişilerin sayısı oldukça fazla ve bu kişilerin sayısı hızla artıyor. Bu içerikte kapak fotoğrafı ve YouTube videosu ne kadar büyük olmalıdır? Sorularınızı cevaplayacağız.

YouTube görsellerinin boyutları nelerdir?

Halihazırda bir YouTube kanalınız var ancak abone sayınızdan şikayet ediyorsanız kanalınızı öne çıkarmak için yapmanız gerekenleri ve Nelere Bakmanız Gereken rehberimizi öğrenebilirsiniz. Tarayıcılarımızda, akıllı telefonlarımızda, tabletlerimizde, TV’lerimizde ve hatta oyun konsollarımızda izleyebildiğimiz bir video izleme platformu olan YouTube’da milyarlarca video bulunuyor. Eskiden sadece video izleyip müzik dinlediğimiz YouTube’da artık her türlü içeriğe erişebilir, hatta içerikten para kazanabilirsiniz.

YouTube’un tüm platformlarda mevcut olmasının elbette hem iyi hem de kötü yanları var. iyi kısım; YouTube’da aktif olarak içerik üreten biriyseniz, videolarınız aynı anda tüm platformlarda anında yayınlandığı için düşündüğünüzden daha fazla kişiye ulaşırsınız. Kötü kısım; YouTube’a video yüklerken hangi çözünürlükte yükleyeceğinizi ve kanal resimleri oluştururken resim boyutlarını bilmiyorsanız, YouTube kanalınız tüm platformlarda olabilecek en kötü şekilde görünecek ve izleyiciler videolarınızı görmeden kanalınızdan ayrılacaktır.

Bu noktada abone kaybetmemek için YouTube kanalınızın fotoğrafını çekip videolarınızı yüklerken bazı noktalara dikkat etmelisiniz ki kanalınız tüm platformlarda güzel görünsün. Şimdi onlara hızlıca bir göz atalım.

YouTube Kanalı Görseli Boyutları

Kanalınıza benzersiz bir görünüm kazandırmak için kullanabileceğiniz sayfanın üst kısmında yer alan kanal görseli, ziyaretçilerin kanalınıza akın ettiklerinde göreceği ilk yer olacaktır. Bu alanda dilediğiniz görselle renklendirebileceğiniz YouTube kanalınızın adının yanı sıra sosyal medya hesaplarınız da bulunduğundan, ziyaretçi sadece YouTube kanalınıza değil, kullandığınız diğer sosyal ağlara da ulaşıyor ve dolaylı olarak artıyor. bu platformlardaki takipçilerinizin sayısı.

Peki kanal görüntüsünün tüm platformlarda (mobil, TV, masaüstü) düzgün görüntülenmesi için değerli olması için kanal görüntünüzün piksel boyutu nedir?

YouTube videosu nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için 5 ipucu

YouTube’a yeni giriş yapan çoğu kullanıcının sorduğu bu sorunun cevabı aslında oldukça basit: 2560 x 1440 piksel. Evet, 2560 x 1440 piksel boyutunda bir YouTube kanalı görüntü boyutu seçtiğinizde, ziyaretçi, sayfanıza cep telefonundan, bilgisayardan veya TV’den erişiyor olsun, kanalın tüm görüntüsünü doğru bir şekilde görebilecek.

Kanal grafikleri farklı cihazlarda farklı çözünürlükler gösteriyor. Bir masaüstü bilgisayarda, görüntü 1546 x 423 piksel (maksimum 2560 x 423) olarak ortalanır ve görüntünün tamamı 2560 x 1440 piksel TV’de, 1855 x 423 piksel tablette ve 1546 x 423 piksel bir tablette görüntülenir. Unutmadan hatırlatmalım kanal resminizi oluştururken YouTube’un önerdiği görselleri veya kendi tasarımlarınızı kullanabilirsiniz.

YouTube Video Boyutu

Bir kanalı oluşturan içerik, yani video, YouTube kanalını görsel olarak zenginleştiren kanal resimleri kadar önemlidir. Videolarınızı yüklerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey video çözünürlüğüdür. Videonuzun kalitesinden bağımsız olarak YouTube’un önerilen video çözünürlüğünü bilmiyorsanız. Uyarlanmış videolarınız çok az kişi tarafından izlenmeyecek veya görüntülenmeyecektir. Peki 2160p 3840 x 2160 piksele kadar çözünürlükleri destekleyen bu platforma video yüklerken videonuzun çözünürlüğü ve en boy oranı ne olmalı?

YouTube videolarınızı tüm cihazlarda en iyi kalitede görüntülemek için videolarınızın en az 1280 x 760 piksel çözünürlüğe ve 16:9 en boy oranına sahip olması gerekir. YouTube’un önerdiği en boy oranını dikkate almazsanız, sol ve sağ çubuklar (çoğul kutu) veya alt ve üst çubuklar (letterbox) videonuz büyük olmayacak ve çirkin görünmeyecek şekilde yerleştirilir bu da videonun göze iyi hitap etmemesine neden olur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir