YouTube herkese açık kullanıcı adları konusunda önemli bir adım atıyor. İşte konu ile ilgili detaylar.

YouTube tarafından yapılan yeni açıklamada, kullanıcı adları için değişikliğe gidildiği belirtildi. Önümüzdeki hafta itibarı ile kullanıma sunulacak olan kullanıcı adları, YouTube’da ön plana çıkarılacak. Kişiselleştirilmiş bir URL’si olan kullanıcılar için kullanıcı adları otomatik bir şekilde bu URL olacak. Ancak bu kesim belirleme olmayacağından dolayı kullanıcılar istediği takdirde değişiklik yapabilecek.

14 Kasım 2022 tarihine kadar yapılacak olan değişiklikler ile tüm kullanıcılar kullanıcı adlarını belirleyebilecek. Bu tarihe kadar belirlenmeyen kullanıcı adları ise YouTube tarafından otomatik şekilde atanacak. Ancak kullanıcılar istediği zaman bu adlarını değiştirme imkanına da sahip. 

YouTube Premium abonelere 4K desteği geliyor

YouTube’da kullanıcı adları ön plana çıkacak

“Herkese açık kullanıcı adları, platformda içerik üreticileri bulmanıza ve onlarla bağlantı kurmanıza olanak tanır. Kanal adlarından farklı bir işleve sahip olan herkese açık kullanıcı adları, benzersiz ve kısa kanal tanımlayıcılarıdır. Herkese açık kullanıcı adlarının başında “@” simgesi bulunur. Örneğin, @youtubecreators.  Tüm kanallar bir herkese açık kullanıcı adıyla ilişkilendirilir. Herkese açık kullanıcı adları hem içerik üreticileri hem de izleyicileri bulup onlarla etkileşime geçmek için kullanılabilir. Herkese açık kullanıcı adınız otomatik olarak kanalınızın yeni YouTube URL’si hâline gelir ve kullanıcıların sizi keşfetmesini kolaylaştırır.” diyerek duyurulan özellik, YouTube kullanıcıları tarafından olumlu karşılandı.

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir