YouTube’da başlayan yeni testlerde Premium aboneler için 4K desteğinin geleceği görüldü. Özelliğin tüm kullanıcılara sunulmaması bekleniyor. 

Online platform ve servislerde abonelik sistemi daha fazla önem kazanmaya başladı. Kullanıcılar ücret vererek abone oldukları platformda farklı özellikleri kullanma ayrıcalığını yakalayabiliyor. Bunun en yeni örneği ise YouTube’da karşımıza çıktı. YouTube’da Premium kullanıcılara özel olarak 4K video desteğinin geleceği belirtildi. Şu anda Beta test süreçleri devam eden özellik, kısa süre içerisinde tüm Premium abonelerinin kullanımına sunulacak.

Premium abonelere 4K görüntü 

4

2018 yılı itibariyle Premium abonelik sistemini başlatan YouTube, 2022’de önemli bir hamle yapmış olacak. Premium olmayan kullanıcıların yüksek çözünürlüklü video izlemesine İzin vermeyen YouTube, sadece aboneler ile sınırlayacağı özellik için test sürecinde önemli bir aşama kaydetmiş durumda. Bu yüksek çözünürlük üstelik abonelik paketinde yer alan reklamsız YouTube deneyimi gibi cazip özelliklerle destekleniyor.

Özellik kademeli olarak tüm YouTube abonelerine sunulmaya başlandı. Eğer siz de Premium abonesiyseniz uygulama ve web sürümde bu kontrolleri yapabilirsiniz. 

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir