YouTube tarafından geliştirilen YouTube Gaming’te yayıncı sayısı günden güne artan bir grafiğe sahip. Şimdi ise milyonlarca dolar destek sağlayacak yeni paket duyuruldu.

YouTube Gaming, video ağının özellikle oyuncular için ön plana çıkarmaya çalıştığı servislerinden bir tanesi. Oyun içeriklerinin ön plana çıkmasını isteyen YouTube, özel YouTube Gaming servisi ile kullanıcılara ulaşmayı hedeflerken yeni yapılan açıklama şimdiden dikkatlerin çekilmesini sağladı. Pazarı büyütmek ve YouTube’un oyun yayıncılığı konusunda etkin hale gelmesini sağlamak adına sistemde yeni bir destek programı başlatıldı.

YouTube Gaming yayıncılarına destek sağlanacak!

Yapılan resmi açıklamaya göre yeni destek programı önümüzdeki günlerde başlatılacak. E-spor gibi farklı oyun ve kategorilerde yapılacak destekler sayesinde yayıcılar daha fazla gelire ulaşma imkanı bulacak. YouTube yaptığı resmi açıklamada yardımın tutarı için net ifadeler kullanmadı. Bu nedenle de yayıncılara sağlanacak olan desteğin ne kadar olacağı şu an için bilinmiyor. Ancak önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili daha fazla detayın paylaşılması bekleniyor.

YouTube Gaming büyümesiyle dikkat çekti!

YouTube tarafından yeni fon için yapılan açıklamalarda şirketin bugüne kadar yakalamış olduğu başarı da detaylı olarak paylaşıldı. Açıklamalara göre 2021 yılının ilk yarısında 800 milyarı aşkın görüntülenme elde edildi. 90 milyon saatten daha fazla canlı akışın yer aldığı oyun servisinde, 250 milyona yakın yükleme yapıldı.

Ryan Wyatt tarafından “oyunumuzu geliştirmek” adlı blog yazısı ile aktarılan mevcut gelişmeler YouTube’un geleceğe yönelik planlarının da öğrenilmesini sağladı. Oyun yaratıcılarının artması ile birlikte beklentileri ve ihtiyaçların daha da arttığını söyleyen Wyatt, içerik üreticileri için 10 farklı para kazanma yolunu paylaştı. Paylaşım şöyle;

parakazanma

Wyatt yazısında, “YouTube Gaming, içerik oluşturucuların önümüzdeki 5 yıl içinde oyun geliştiricileri için her zamankinden daha önemli olacağının farkında. Artık içerik oluşturucuların yaratıcı yönünü, işlevselliğini ve biçimlerini etkileyen gerçek ortaklar olacak.” dedi. YouTube tarafından konu ile ilgili paylaşılan özel tanıtım ise şöyle;

Bu bakımdan YouTube’da bundan sonraki süre içerisinde yayıncılar için daha fazla para kazanma seçeneği ve daha fazla araç kullanımda olacak. Yeni başlayan dönemde YouTube Gaming ile ne kadarlık bir pazar payına ulaşılacağı ise merak ediliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir