YouTube CEO’su Susan Wojciechowski, Kasım ayında yapılan beğenmeme sayısını kaldırma kararıyla iligli açıklama yaptı.

YouTube CEO’su Susan Wojcicki hemen çıkma özelliğinden bahsetti. Çatı şirketi Google, Kasım ayında yaptığı bir duyuruda, YouTube’daki beğenmeme düğmesinin bazen kanallara toplu saldırılar başlatmak için kullanıldığını ve içerik üreticilerinin YouTube için beğenmeme sayısını kaldırdığını söyledi.

Susan Wojcicki, Ludwig Ahgren’in yeni podcast yayıncısının konuğu. YouTube’un TikTok’a rakip olarak geliştirdiği Shorts platformuyla ilgili konularda tavır alan YouTube CEO’ları listesinde son nokta, o zamandan beri tartışma konusu olan disslike sayısıyla ilgili NFT oldu.

“Bu kararın tartışmalı olacağını biliyorduk”

Susan Wojcicki, “Nefreti neden kaldırdınız?” sorusuna şu yanıtı verdi;

“Bunun tartışma yaratacağının farkındaydık. Ancak platformdaki ekosistemin geneli için doğru olan neyse, onu yapmamız gerekir.”

Susan Wojcicki açıklamasının devamında disslike butonunun içerik üreticiler üzerindeki etkisine de değindi. Pek çok farklı senaryoda test ettiğini ve bir yenilik yapmadan önce kullanıcıların nasıl tepki vereceğini ölçmeye çalıştığını iddia eden Wojcicki,i, “Bunun [eski sistemin] yeni içerik üreticiler üzerinde kötü bir etkisi olduğunu anladık” daha küçük içerik oluşturucuları desteklemek için beğeni sayısının kaldırılması gerektiğini söyledi.

YouTube Music için kaydetme özelliği geldi

Wojcicki, bu tür kararların zor olduğunu ancak YouTube’daki içerik oluşturucular nedeniyle bunları vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. 2018’in en popüler içerikleri bir araya getirilerek yapılan ve disslike bombardımanına tutulan 2018 YouTube Rewind videosunun bu kadar beğenilmesine çok şaşırdığını da açıkladı.

YouTube Shorts Kullanıcılarına Müjde

Google, kısa video formatı YouTube Shorts’un kullanımını teşvik etmek için Türkiye dahil birçok ülkede içerik üreticilerine 100 milyon dolara kadar ödeme yapıyor. Susan Wojcicki, bu fona ek olarak kısa filmler için yeni bir para kazanma sistemi geliştirdiğini ancak bu sistemin detaylarını paylaşmadığını belirtti.

Öte yandan Wojcicki, “değiştirilmesi mümkün olmayan token” anlamına gelen NFT’ye de sahip olduğunu ve NFT’yi önemli bir para kazanma yöntemi olarak tanımladığını söyledi. Antipati rakamlarının kaldırılması birçok kullanıcı için aksiliklere yol açsa da YouTube CEO’su yeni açıklamasıyla bu konuyu tartışmaya kapattı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir