YouTube, Android ve iOS uygulamaları için en son güncellemesiyle animasyonlu beğen düğmesini kullanıma sunuyor.

Kasım ayında YouTube, “içerik üreticilerini koruma” konusundaki kararlığını göstermek için bir takım kararlar almış ve özellikle disslike ile ilgili yeni bir özellik getireceğini açıklamıştı. Karar kullanıcılardan tepki çekse de CEO Susan Wojcicki bir röportajda “Beğenme” düğmesinin eski haline getirilmeyeceğini belirterek tartışmaya son verdi.

YouTube CEO’sundan beğeni özelliği hakkında açıklama

YouTube, beğenmemeye alternatif olarak videolar için bir “emoji etkileşimi” özelliği geliştiriyor. Bu sistem henüz hayata geçmemiş olsa da şirket şimdi beğen butonunda küçük ama önemli bir yenilik getirdi.

YouTube Beğen düğmesine bir animasyon ekledi

YouTube, Android ve iOS cihazlar için yayınladığı güncelleme ile animasyonlu Beğen düğmesini kullanıma sundu. Eski klasik buton kaldırıldığı için bir video eşleştirildiğinde kırmızı/ pembe/ sarı renklerin karışımından oluşan konfeti tarzı bir animasyon görüntüleniyor.

Şirket, yeniliği sadece mobil cihazlarda kullanıma sunmasına rağmen, www.youtube.com adresinden erişilebilen web sitesindeki “Beğen” butonunun animasyonu bulunmuyor. Ayrıca “Beğen” butonunda aynı yenilik yok, sadece eskisi gibi çalışıyor.

Animasyonlu “Beğen” butonu yaklaşık bir aydır test aşamasındaydı ve öncesinde sadece belirli kullanıcıların kullanımına açıktı. Ancak şimdi bu özellik tüm kullanıcıların beğenesine sunuldu. YouTube’a ek olarak, popüler müzik platformu Spotify ve sosyal ağ uygulaması Twitter da benzer bir işlevi yerine getiriyor. Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alınan Twitter, animasyona ek olarak bir “tweet düzenleme” özelliği üzerinde çalışıyor.

Emoji Reaksiyonu geliştirme aşamasında

“Zamanlanmış Tepkiler” özelliği, YouTube videolarındaki “Beğenmedim” düğmesine alternatif olarak test edildi. Bir videonun belirli bir saniyesi için gülme, kalp, gülen yüz, sürpriz ve benzeri emojilere izin veren yeni bir özellik geliştiriliyor ve yakında kullanıma sunulması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir