YouTube da 2022 senesinde güncelleme getirerek arayüz değişikliğine giden şirketlere dahil oldu. İşte yenilikler…

YouTube bazı kullanıcılarına ücretsiz Premium hizmeti sunuyor

Instagram’dan Facebook’a tüm büyük platformlar, 2022’de uygulamalarında birkaç değişiklik yaptı. Hala logo tasarımlarını değiştirenler var. YouTube sessizce paylaştığı yeni güncellemeyle artık videoların altındaki arayüz bölümünde bir değişiklik yaptı.

YouTube yeni bir arayüz güncellemesi yayınladı!

YouTube’u güncelledikten sonra video sayfasında bazı değişiklikler olacak. Ama diyelim ki Ana Sayfa, Keşfet, Kısa Filmler, Orijinaller, Müzik ve Arama bölümleri aynı. Yani tek değişiklik videoların altındaki açıklama kısmında meydana geldi.

Video açıklamasının sol üstte sıkıştırılmış olduğuna dikkat edilmesi gereken ilk şey burada. Sağda Beğen, Paylaş ve İndir gibi diğer seçenekler var. Abonelik düğmesi açıklamanın hemen altına konumlandırıldı. Yapılan yorumlarda öne çıkanlar ise artık sağda yer alacak.

Ayrıca, video başlığının yazı tipinin ve boyutunun yeniden boyutlandırılıyor. Temel olarak içeriğin içerdiği tüm bilgiler solda küçük bir alanda gruplanırken, geri kalan tüm seçenekler sağ tarafta toplanacak.

Bu değişiklik sonucunda YouTube’un ilgili video sitesini üçe böldüğünü söyleyebiliriz. Yukarıda bir video, açıklaması ve ilgili seçenekler, aşağıda yorumlar ve sağda ilginizi çekebilecek diğer içerik üreticilerinin videoları var.

Bu yeni arayüze alışmak kullanıcılar tarafından biraz zaman alacak olsa da, yeni tasarımın kullanıcı deneyimini arttıracağı düşünülüyor. Peki siz YouTube’un yaptığı yenilik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir