YouTube alternatifi siteler gün geçtikçe daha da çoğalıyor. Video sitesi denildiği zaman ilk olarak akla YouTube gelse de, bunun yanı sıra birçok popüler video sitesi de var. Sizde “YouTube varken bu sitelere ne ihtiyacımız olacak?” diye soruyorsanız şöyle söyleyelim; peki dünyanın en popüler video sitesi erişime kapatılırsa? İşte bu noktada YouTube alternatifi video siteleri devreye giriyor.

YouTube Alternatifi Siteler

alternatif 1548746873

1- Vimeo

YouTube sitesinde sonra akla gelen ilk platform Vimeo’dur. Oldukça geniş kapsamlı bir video koleksiyonuna sahip olan Vimeo, içerisinde animasyon, sanat ve tasarım, komedi, kameralar ve teknikler, moda, müzik, yemek, spor ve seyahat gibi birçok kategori bulunduruyor.

2- Dailymotion

YouTube’a en çok benzeyen sitelerden birisidir. İçerisinde birçok Türkçe içerik de bulunmaktadır. Örneğin Diriliş dizisinin tüm bölümlerini buradan bulabilirsiniz. Ayrıca birçok kategoride yüzlerce ve binlerce video sunuyor. Yurt dışında oldukça popüler bir video platformudur. 

3- Metacafe

Kısa metraj video içeriğine sahip olan uzman bir video sitesidir. Dünyanın en iyi sörfçülerinden tutun birçok alandaki uzmanların konular hakkında verdikleri ipuçlarını bulabilirsiniz. Bu video sitesinin en güçlü yönlerinden birisi aslında basit olmasıdır. İçerisinde 16 kategori bulunduruyor ve menü çubuğundan birçok yere erişebiliyorsunuz.

4- Veoh

Çoğu profesyonel olarak yapılmış olan videolara sahip olan Veoh; Two and a Half Men, NCIS, The Price Is Right ve The Young and the Restless gibi TV içeriği de bulunduruyor. Ayrıca çeşitli müzik içeriklerinde de oldukça geniş bir yelpaze sunuyor.

5- 9GAG.TV

İçerisinde günlük videoların ve birçok videonun bulunduğu bir sitedir. YouTube alternatifi olarak gösterilebilir.

6- IGTV

YouTube ve diğer sosyal medya platformlarında hikayeler özelliğinin yaygınlaşmasının ardından Instagram, daha da uzun video paylaşabilmemiz için IGTV özelliğini kullanıcılara sundu. Bu sayede kullanıcılar YouTube gibi bir platforma kavuştular.

7- 360daily

İçerisinde video ve haberler bulunduran alternatif bir sitedir.

8- izlesene.com

İçerisinde belki de en çok tanıdığımız video sitesidir. Oldukça başarılı ve eğlenceli bir sitedir. İçerisinde birçok kategoride video bulabilirsiniz.

9- The Internet Archive

Adından anlayabileceğiniz bu internet sitesi, kitaplar, müzik, yazılım ve filmler de dahil olmak üzere birçok kategoride ücretsiz içerik sunuyor. Ayrıca geniş kapsamlı tarihsel içerik koleksiyonu da bulunduruyor. Bu sayede çok eski TV dizilerinden haberlere kadar birçok içeriğe ulaşabilirsiniz.

10- Crackle

Sony Pictures Entertainment tarafına ait olan bu site, hem web için yayınlanan şovları hem de çeşitli ağlardan gelen film ve dizileri paylaşıyor. 

11- Screen Junkies

Dizi ve filmleri kapsayan orijinal içerikler sunan ve diğerlerine göre oldukça uzman bir sitedir. Sitede yer alan içeriklerin büyük bir kısmı komedi tarzında.

12- My Space

Birçok kişi 2000’li yılların ortasında bu sitesi sosyal medya platformu olarak hatırlayabilir. Site hala aktif durumda ve videolara daha fazla ağırlık veriyor. Sitede bulunan videoların çoğunluğu her zaman göremeyeceğiniz durumlarda yapılan röportajlardan oluşuyor.

Sizlere sunacağımız YouTube alternatifi video siteleri bu kadar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir