2011 yılında kurulan dijital sanat ajansı Modern Innova, Vemaker adını verdiği gerçek yaşam simülasyonu ile Türkiye’de önemli bir girişime imza attı.

Farklı alanlara yönelik eğitim modülleri, iş güvenliği simülasyonları ve oyunlar başta olmak üzere çok geniş bir alanda kullanılması planlanan Vemaker, gerçek ile sanal dünyayı bir araya getiriyor. Özel bir evren tasarımı olarak tanımlanan Vemaker, özellikle profesyonel iş yaşamına yönelik pek çok farklı fırsat sunuyor. Tanıtım sonrasında oldukça ilgi gören uygulama, Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde kullanıma uygun durumda. 

Sanal iş dünyası Vemaker’de buluşuyor

Eğitim, buluşma, çalışma, paylaşım ve etkinlik platformu olarak tanıtımı gerçekleştirilen Vemaker, üç boyutlu yeni bir meta dünya. Pandemi nedeniyle uzaktan çalışma sistemine geçildiği tüm dünyada böylesine bir girişimde oldukça dikkat çekerken, sanal ortamda gerçek bir hayat kurgusu yapılıyor. Katılımcılar, platform içerisinde farklı kişilerle konuşabiliyor, istediği etkinlik, fuar ve toplantıya katılabiliyor ve ofisini Vemaker’a taşıyarak platform üzerinden çalışabiliyor. Vemaker’da aynı zamanda markaların talebine göre özel konsept çalışmalar da yapılabiliyor. Sosyal bir platform olarak tasarlanan Vemaker, 7/24 kullanıcıların aktif olabildikleri ve sosyalleşebildikleri bir mecra olmayı amaçlıyor. 

Yüzde 100 yerli yazılım  

Projenin Türkiye’de dikkat çekmesinin en önemli nedenlerinden birisi de tamamen yerli yazılım olması. Çevreci bir çözüm olarak da dikkat çeken Vemaker, profesyonel iş dünyasına alternatif bir çözüm sunuyor. Çevreci olmak isteyeni farklı bir deneyim ile dijital bir dönüşüme girmek isteyen işletmeler için Vemaker ile fırsat yaratılıyor.

Yeni proje ile ilgili açıklamalar yapan Modern Innova Yönetici Ortağı Alper Gökçer, “Vemaker’ı temelleri 3 boyutlu etkileyici bir meta dünya olarak tasarladık. Yeni nesil bir kitle iletişim aracı olan Vemaker’la kişilere gerçek yaşam simülasyonu sunuyoruz. Vemaker, 7/24 insanların içinde oldukları ve sosyalleşebildikleri bir mecra olarak tasarlandı. Kökleri ve düşünsel ilkeleri pandemiden çok önce atılan platform, pandemi ile birlikte ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu da kanıtladı. Bugün gelinen noktada; tüm buluşma ve etkinlikler platform aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Firmalar, Vemaker’ı kullanarak maliyet anlamında ciddi faydalar sağlayabilecekler” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir