İstanbul’da kurulan oyun odaklı şirket Dream Games, 255 milyon dolar yatırım alarak gündemde adından söz ettirmeyi başardı. Firmanın şu an için değeri 2,75 milyar dolara kadar çıktı. Konuyla ilgili olarak yapılan resmi açıklamalara göre üçüncü yatırım turunda 255 milyon dolarlık yeni bir yatırım almayı başaran Dream Games, 2,75 milyar dolar değerlemeye çıkarak dünyanın en değerli mobil oyun odaklı şirketlerinden biri olmayı başardı. Bu tür ile beraber Dream Games’in almış olduğu toplam yatırım söylendiği üzere tam olarak 468 milyon dolara kadar çıktı. Aynı açıklamaya göre şirketin ilk oyunu ‘Royal Match’, 2021’de en fazla kazanç sağlayan mobil oyunlardan biri olarak değerlendirilirken, ABD, İngiltere ve diğer büyük pazarlarda en büyük ilk 10 mobil oyun arasında yer aldı. 

Oppo Reno 6 Lite resmi olarak tanıtıldı

Yatırım ile ilgili olarak yapılan açıklamada oyun geliştirme çalışmalarına karşı olan yaklaşımlarının, animasyon devi Pixar’ın film yapımcılığına olan yaklaşımlarıyla oldukça benzediğini dile getiren Dream Games CEO’su Soner Aydemir, “Mühendislikle sanatı buluşturarak, oyunumuzda yer alan binlerce detayın mükemmel bir uyum içinde olmasını sağlıyoruz. Böylelikle dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından beğenilen, kaliteli bir oyun deneyimi sunmayı başarıyoruz” şeklinde konuştu.

14 4

Aydemir, Dream Games’in elde etmiş olduğu başarıdan ve yatırımcıların ilgisinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarının altını çizdi ve ardından “Her biri kendi alanında dünya standartlarında işler ortaya koyan takım arkadaşlarımızla birlikte mobil oyun sektöründe birçok kaliteli ve kalıcı işe imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

Firmanın üçüncü yatırım turunda lider olan ndex Ventures’ın ortağı Stephane Kurgan, Dream Games’in ilk oyunu olan Royal Match’in elde etmiş olduğu bu başarıyla tüm beklentilerin üzerine çıktığını belirtti. Kurgan, süreçte “Royal Match sekiz ayda 2021’in en çok oynanan mobil oyunlarından biri oldu. Bünyesine kattığı yaratıcı yetenekler, geliştirdiği mühendislik uzmanlığı ve sergilediği örnek iş ahlakı sayesinde Dream Games, sektördeki en iyi şirketlerden birisi haline geldi. Daha şimdiden mobil oyun alanında mükemmeliyet olarak görülen normları değiştirdiler. Bundan sonra nereye ulaşacaklarını görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir