2021 yılının Eylül ayında Boğaziçi Ventures liderliğinde gerçekleşen turda 750 bin dolar yatırım alan Gulliver’s Games, ikinci çıktığı turda toplamda 1.5 milyon dolar yatırıma sahip oldu. Gerçekleşen ikinci tura katılarak yatırım yapanlar arasına Boğaziçi Ventures ile beraber ABD merkezli March Capital de yerini aldı. 

Ülkemize yabancı fon girişi sağlayan bir proje olarak teknoloji alanında önemli yere sahip olan Gulliver’s Games, ilk oyunu olan Restaurant Tycoon’un yayınlanmasının ardından stratejisini değiştirmişti. Oyun geliştirici şirket yeni projesi ile Boğaziçi Ventures’den 500 bin dolar ve March Capital’den 1 milyon dolar olmak üzere toplamda 1.5 milyon dolar yatırım aldı. 

Boğaziçi Ventures, Girişimcilere Destek Veriyor

Kısa süre içerisinde 3 kez yatırım gerçekleştiren Boğaziçi Ventures, pazara yeni açılmış projelere destek olarak teknolojik ekosisteme katkı sağlama hedefi yolunda ilerliyor. Türkiye teknoloji girişimlerine katkı sağlama amacıyla kurulan Boğaziçi Ventures, deneyim sahibi çalışanlar ve girişimcilerle el ele büyümeyi planlıyor. 

Boğaziçi Ventures CEO’su Barış Özistek Gulliver’s Games’e yapılan yatırımla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

“Boğaziçi Ventures’ın kurucularında mükemmel bir oyun teknolojileri tutkusu ve tecrübesi var. Her dönemde yerinde saymadan büyüyen ve yine her dönemin gözde sektörü olarak oyun sektöründe eşsiz başarılarını hepimize kanıtlayan Gulliver’s Games ekibine gerçekleştirdiğimiz yatırım için son derece mutluyuz. Türkiye oyun sektöründe ne kadar güçlü olduğunu ve halihazırda dünya oyun sektöründen pay almaya devam edeceğini ispat etmeye devam ediyor.” 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir