Otonom servis, hizmet ve teslimat robotları geliştiren ve Speedy Market olarak da yakınca tanınan yerli teknoloji şirketi olan Saha Robotik, 3 milyon dolarlık ikinci yatırım turunu tamamlamış bulunuyor. Yatırım turuna mevcut yatırımcılar arasında APY Ventures ve Happy Center CEO’su Yavuz Altun’la beraber Driventure, CVentures , Nupa ve 2 melek yatırımcının Türkiye’de kurmuş olduğu SPV’le katıldı. 

Murat Ayrancı, Emre Çekiç ve Orhan Gazi Hafif tarafından kurulmuş olan girişim, geçtiğimiz yıl içerisinde 380 bin dolar yatırım alarak, servis ve kurye modelleri üzerinde ürünleştirmeye yönelik çalışmalarına devam ederken, önemli firmalara da robot satışları gerçekleştirdi.

Saha Robotik, geliştirmiş olduğu ürünler sayesinde restoranlarda, otellerde, hastanelerde, kompleks yapılar, iş merkezleri ve havalimanları gibi pek çok geniş bir kullanım alanında müşterilerine çözümler ve yenilikler sunmaya devam ediyor. Ürünler işletme açısından maliyet avantajı sağlamasının yanı sıra süreçleri de optimize hale getirmektedir. Servis, hizmet ve teslimat robotları ile rutin gerçekleşen süreçleri optimize etmeye çalışan türkiye merkezli girişim, alınan yatırım sonrasında seri üretim süreçlerinde aynı zamanda yurt dışı operasyonlarına da hız vermeyi planlıyor.

Saha Robotik, 3 Milyon Dolar Değerinde Yatırım Aldı

Alınan yatırımlar hakkında açıklama geldi

Şirketin Kurucu Ortağı ve Genel Müdürlüğünü üstlenen Murat Ayrancı, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Saha Robotik olarak bir taraftan tüketici elektroniği kalitesinde ve kullanım kolaylığında servis robotları geliştirirken bir taraftan da iştirakimiz Speedy.market ile bunların hizmet modellerini kurguluyoruz. Aldığımız yatırımı; seri üretim altyapısını oluşturmada ve yurtdışı pazarına ulaşmak için açılımda kullanacağız, yatırım turumuza katılan firmaların da gerek üretim anlamında gerekse de açılım anlamında bizlere güç katacağına inanıyoruz. Bu sayede Türkiye merkezli bir firma olarak kısa zaman içerisinde bölgenin güçlü mobil elektronik ve robotik oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz.” dedi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir