Rierino, Tacirler Portföy tarafından kurulmuş ve Vestel Ventures ortaklığıyla yönetilen Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu’ndan 1,25 milyon dolarlık yatırım aldı.

E-ticaret sektöründe yerli bir teknoloji girişimi olarak ortaya çıkan Rierino, yatırım aldığını açıkladı. Rierino’nun yaptığı açıklamaya göre şirket, 1,25 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım Tacirler Portföy tarafından kurulan ve Vestel Ventures ortaklığı ile yönetilen Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu tarafından yapıldı.

2020’de Berkin Özmen, Mine Özmen ve Utku Sarıöz tarafından kurulan Rierino, entegre zeka, modüler altyapı, low-code/ no-code mikroservis geliştirme yetkinliklerini bir araya getiren bir platform sunuyor. Başta e-ticaret sektörüne odaklanan girişim, firmalara esneklik, hız ve maliyet azaltma gibi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

Rierino ilerleyen zamanlarda platforma yenilikler eklemeyi planlıyor

2 yıllık Ar-Ge sürecinin ardından hizmete sunulan Rierino’un ve yapay zeka otomasyonu ile sunduğu destekler asarında müşteri tecrübesi ve operasyonların gerçek zamanlı iyileştirilmesi yer alıyor. Rierino e-ticaretin yanında hızlı dönüşüm ve gerçek zamanlı verinin de önem taşıdığı tüm dijital sektörlerde yer almak istiyor ve ilerleyen zamanlarda diyalog tabanlı yapay zeka ve hazır entegrasyon gibi özellikleri de bünyesinde eklemeyi planlıyor.

Rierino kurucu ve CTO’su Berkin Özmen, alınan yatırım ile Avrupa ve Orta Doğu’da büyümeye odaklandıklarını söylüyor ve vizyonlarının firmaların herhangi bir engele takılmadan teknolojileriyle rekabet eder hale gelmesi, aynı zamanda iş birimleri ve veri bilimciler gibi farklı ekiplerin de teknolojiye direkt olarak katkı sağlayabilmesi olduğunu belirtti.

Vestel Ventures Genel Müdürü ve Gelecek Etki Yatırım Komitesi Üyesi Metin Salt, hızla büyüyen low-code/no-code yazılım teknolojileri alanında şirketlerin iç dinamiklerine, rekabet ve müşteri beklentileri için hızlı çözümler geliştirerek özelleştirmesini sağlayan Rierino’nun sunduğu mikro servis altyapısı ile e-ticaret firmalarının süreçlerinin esnek ve ölçülebilir hale getirdiğini söyledi.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir