Yerli bulut mutfak girişimi olan ve günde 1.600’ün üzerinde sipariş alan Paket Mutfak, 1.5 milyon dolar yatırım aldı. Yerli girişim 2024 yılının sonuna kadar 20 yeni şube açmayı planlıyor.

Yerli girişim Paket Mutfak 1.5 milyon dolar yatırım aldı

Paket Mutfak, Nokta Yatırım Holding’in liderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turunda 1.5 milyon dolar yatırım aldı. Bu turla beraber yerli girişimin aldığı toplam yatırım 5.8 milyona dolara ulaştı. Yatırım turunda Commencis Kurucu Ortağı Fırat İşbecer, Ünlü Portföy Yönetimi Ar-Ge GSYF, STFA Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Taşkent ve Ünlü & Co Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Romano gibi önem isimler yer aldı.

Paket Mutfak’ın sahip olduğu mevcut yatırımcılarının bir çoğu da yatırım turundaydı. Turda, 500 Emerging Europe Ortağı Enis Hulli, TikTak Kurucusu Ersan Öztürk ve Kıraç Gayrimenkul Grubu paylarını yükseltti. Yerli girişim 2022’nin Kasım ayında düzenlediği yatırım turunda 3 milyon dolar toplamış, Nokta Holding ve Ersan Öztürk yatırımda rol oynamıştı.

Paket Mutfak günde 1.600’ü aşkın sipariş alıyor

Tali Şalhon ve Eytan Nahmiyas tarafından 2019 yılında kurulan Paket Mutfak, teslimat odaklı restoran markaları yaratıyor ve işletiyor. Yerli bulut mutfak girişimi, şu anda 8 aktif şubesi ile Türkiye’nin en büyük bulut mutfak ağını oluşturuyor. Paket mutfak, günde aldığı 1.600’ü aşkın siparişi ile 2024 yılının sonlarında İstanbul’da 20 yeni şube açmayı ve aktif olarak çalışan 6 markasına 4 yeni marka daha dahil ederek ürün seçeneklerini genişletmeyi planlıyor.

Paket Mutfak CEO’su Tali Şalhon yatırımdan sonra, “Çok aşamalı bir koordinasyon zincirini titizlikle yönetiyoruz. Şu anda odak noktamız operasyonumuzun kalitesini en üst seviyede tutmaya devam ederken şirketimizi sürdürülebilir şekilde ölçeklendirmek.” açıklamasını yaptı.

Diğer yandan Paket Mutfak CPO’su Eytan Nahmiyas, “Uçtan uca işletim sistemimiz, operasyonlarımızı gözlemlememize ve yönetmemize olanak sağlıyor. Teknolojimizden güç alan operasyon takımlarımız sayesinde Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden biri olma hedefimize her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz.” sözlerini kullandı.

Paket Mutfak, bu turda aldığı yatırımla beraber mevcuttaki ciro dikeylerini kuvvetlendirmeyi ve öne çıkan markalarını bayilik modelleri ile büyütmeye devam etmeyi hedefliyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir