Mizanplus Cloud Kitchens, oluşturduğu “Dükkan Dükkan İçinde” adlı konsepti Türkiye genelinde faaliyete geçirmeyi hedefliyor ve yerli markalar ile dünyada adını duyurmayı amaçlıyor ve şimdiyse hedef öncesi 660 bin dolar yatırım aldı.

Mizanplus Cloud Kitchens, Türkiye menşeli işletmeleri bulut mutfağa dönüştürerek hizmet vermeye başladı. Şirket, 660 bin dolar hedef öncesi yatırım aldı. Yatırım turuna HiVC ve Aura B4YO 1. GSYF liderliğinde Mehmet Çelikol, Ali Cicioğlu, Utku Öz, Ersin Nazalı, Ayşe Güçlü Onur, Emre Açıkel, Hasan Çoker, Eren Çiçek ve Cana Güneş gibi melek yatırımcılar katıldı.

Mizanplus yatırım turuna katıldı

Mizanplus Kitchens, paket servis hizmetli sanal restoran markaları oluşturuyor ve kendi içindeki çoklu marka/platform yönetim sistemini büyütüyor. Şirketin oluşturduğu markaları hem teknolojileriyle sahip olduğu franchise verdiği bulut mutfakları işletiyor hem de diğer işletmeleri bulut mutfağa dönüştürüyor. Şirket, şimdiye kadar 50 binden fazla müşteriyle buluştu.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Harun Özdemir, “Küçük ve orta büyüklükteki birçok işletmenin sahip olduğu kapasitesini yemek markalarımız ve çoklu marka yönetim teknolojimiz sayesinde çok daha kararlı bir şekilde kullanıp karlılıklarını arttırıyoruz.” dedi ve sözlerine devam etti “Herhangi bir işletme portföyümüzdeki markaların operasyonunu yürüterek aylık 500 bin TL’ye kadar ek gelir elde edebiliyor. Özellikle zorlaşan ekonomik koşulların etkisiyle gıda sektöründeki bu ihtiyaç daha önemli hale geldi.” dedi. “Sektördeki hedefimiz ‘Dükkan dükkan içinde’ ismini verdiğimiz bu konsepti Türkiye geneline ulaştırmak. Sonrasında ise Türkiye menşeli bu markalar ile dünyada adımızı duyurabilmek.” diye  ekledi.

Şirketin diğer kurucu ortaklarından Burakcan Kızılaslan şirketin Türkiye büyüme planının hazır olduğunu ve  2024 vizyonunda Mizanplus’ın yurtdışında da uygulamaya başlayacağını söyledi.

Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümü 4. Sınıf

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Yerli girişim olan Mizanplus Cloud Kitchens, 660 bin dolar yatırım aldı”

  • Ahmet Çiftçi
    17 Mart 2023 at 17:22

    Tebrikler. Başarınızın devamını diliyorum.