Yerli oyun geliştirme şirketi Gleam Games, mobil oyunu EverBlast’ın pazarlama faaliyetlerine yönelik yeni bir yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda IstCapital liderliğinde, Ludus VC ve TeraPortfoy gibi önemli yatırımcılar da yer aldı. Gleam Games, aldığı toplam 2 milyon dolar yatırımı, EverBlast’ın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve pazarlama stratejilerini güçlendirmek için kullanacak.

Gleam Games ne yapıyor

Gleam Games, casual mobil oyun kategorisinde çalışmalar göstermekte ve şu anda 30 kişilik bir ekiple çalışmalarını gerçekleştirmekte. Şirket, Peak’in strateji başkan yardımcılığını yapmış Eser Yoğurtçu ve ekibi tarafından kuruldu. Gleam Games’in kendine ait LiveOps araçları geliştirdiği ve bu alana yatırım yaptığı biliniyor. Fruit Match – Sweet Journey adında gelişmiş bir oyunları da bulunmakta ayrıca.

Fruit Match - Sweet Journey
Fruit Match – Sweet Journey

IstCapital temsilcisi Furkan Şerbetçi, Gleam Games hakkında verdiği demeçte şirketin büyüme potansiyelinin ve hedeflerinin büyük fırsatlar sunduğuna inandıklarını belirtti. Ayrıca, Gleam Games’in alanında uzman olan ekibine duydukları güvenin de yatırım kararında önemli olduğunun üstünü çizdi.

TeraPortföy adına yapılan duyuruda şunlar ifade edildi:

“Gleam Games’in hızla büyüyen oyunları, vizyonuyla sektörde önemli bir yer edineceğine inanıyoruz. Yatırımımızla, şirketin büyüme hedeflerine destek olmayı amaçlıyoruz.”

Ludus VC Yönetici Ortağı İsmet Gökşen de Gleam Games ve EverBlast’ın büyüyen başarısını memnuniyetle takip ettiklerini ve yatırım turuna katılarak şirketin uluslararası pazarda daha büyük başarılara ulaşmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Gleam Games ve EverBlast ekibinin kaydettiği ilerleme Türkiye oyun geliştirme sektörü için önemli bir inovasyon ve gelişme fırsatı sunuyor. Bu yatırım turu, şirketin gelecekteki başarılarına zemin hazırlarken, EverBlast oyuncularını da heyecanlandırıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir