Yerli mutfak girişimi olarak dikkat çeken Avane Cloud Kitchens, yatırım turunda 3.1 milyon dolar yatırım aldı. İşte detaylar.

Bulut mutfak girişimi Avane Cloud Kitchens, yatırım almaya devam ediyor. Finberg liderliğinde yatırım turuna çıkan şirket, toplamda 3.1 milyon dolar aldı. Yeni yatırım ile birlikte şirketin değerindeki artış da dikkat çekti. Şirket 1 yıl içerisinde aldığı yatırımlarla değerlemesini 5 kat arttırdı. Yeni yatırım turunda şirkete yatırım yapan yatırımcılar twozero Ventures, Logo Ventures ve melek yatırımcılar oldu.

Avane Cloud Kitchens başarısını kanıtladı

Yatırım sonrasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avane’nin kurucusu ve CEO’su Ahmet Orhon,  yeni yatırımların şirketin yakaladığı başarıyı kanıtladığını söyledi. şirketin İngiltere’de yaptığı lansmanın önemli bir kilometre taşı olduğunu da sözlerine ekleyen Orhon, tüm ekibine ve yatırımcılara teşekkür ederek  “Türkiye’nin en önde gelen fonlarının ve yatırımcılarının, mevcut yatırımcımız Global Founders Capital’a katılması, Avane’yi global bir unicorn olma yolculuğunda daha da kuvvetlendirdi.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir