Power House, Çizgi Studio adlı Türk girişimine 222.000 dolarlık bir yatırım yaptı. Çizgi Studio, hikayecilik ve çizgi roman platformu olarak gençler tarafından son dönemde büyük ilgi gördü. Platform, çizerler ve yazarların içerik ürettiği ve kullanıcıların bu içerikleri okuyarak keyifli vakit geçirdiği dijital bir alan olarak hizmet veriyor. Yağmur Aydemir tarafından iki yıl önce kurulan proje, “Yılın İlham Veren Kadını” ve “Yılın İlham Veren Genci” ödülleri dahil birçok ödüle layık görüldü.

Çizgi Studio Yağmur Aydemir

Platformun Popülerliği

Çizgi Studio son zamanlarda Play Store’da ilk üç, App Store’da ise ilk 10 arasında yer alarak gençler tarafından yoğun ilgi gördü. Platform sayesinde kullanıcılar, 70.000’den fazla esere ücretsiz olarak erişebilirken kendi eserlerini de yayınlayabiliyor. Platformun en önemli özelliği, her geçen gün kullanıcı sayısının artması ve ağırlıklı olarak 15-25 yaş arası gençler tarafından kullanılması.

Power House’un Yatırımı

Power House, video alanındaki içerik üretiminin yanı sıra, içerik üretimi yapılan yenilikçi mecralara da yatırım yapıyor. Şirketin kurucu ortağı Enes Usta, Çizgi Studio platformunun kullanıcılarının gerçekleştirdikleri iş birliği ile pek çok yeniliğe daha şahit olacaklarını belirtti. Power House’un Çizgi Studio’ya yatırım yapmasının nedeni, gelecekte yön verecek fikirlere ve bu alanda yapacakları yeniliklere katkı sağlamak istemeleri.

Yerli Çizgi Roman Platformu Çizgi Studio 222 Bin Dolarlık Yatırım Aldı

Çizgi Studio Gelecek Planları

Power House, Çizgi Studio’nun okuma kültürünün yaygınlaşmasına da katkı sağlayacağını düşünüyor. Platform, kullanıcılar için dijital bir kitap kulübü görevi görebilir. Usta, “Power House olarak yenilikçi girişimcileri desteklemek amacıyla yatırımlarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Girişimcilere destek olmak, birlikte büyümek ve ekosistemi genişletmek bizi motive ediyor” dedi. Power House, Çizgi Studio’nun büyümesine ve gelişmesine 222.000 dolarlık bir fonla katkıda bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir