Google Chrome için 106. sürüm için çalışmalar sürüyor. Yeni sürüme dair gelen yeni bilgilerde ise RSS konusunda dikkat çeken gelişmelerin yaşanabileceği görüldü.

Google Chrome için en son 105. sürüm yayımlanmıştı. Yeni sürümün ardından bir sonraki sürüm olacak Chrome 106 için çalışmalarını sürdüren Google, RSS konusunda masaüstü kullanıcılarına bir yenilik sunabilir. Öyle ki mobil için RSS desteğini geçtiğimiz versiyonlarda sunan Google, masaüstü için Chrome 106 ile yenilik planlıyor.

Chrome 105 beta sürümün kullanıma sunuldu: İşte yenilikler

Beta süreci başladı, yenilik görüldü

yerlesik rss chrome 106 ile gelebilir

Beta testleri süren Chrome için herhangi bir değişiklik olmazsa siteyi takip et butonu eklenecek. Böylece bir siteyi takip etmek isteyen kullanıcılar, güncelleme sonrasında bu butona tıklayarak takip işlemlerini başlatabilecek. RSS akışı üzerinden çalışan takip sistemi, böylece RSS ile tarayıcıyı birleştirmiş olacak.   Üstelik resmi olmayan bilgilere göre RSS akışı olmayan sitelerde dahi bu buton sayesinde site takibi yapılabilecek.

Bildirimlerde yapay zeka destekli bir algoritmayı kullanacak olan Google, kullanıcıların web sitelerinden gelen bildirimleri açıp açmadığı da kontrol edecek.  Böylece sitelerden gelen yeni bildirimlerde, kullanıcılar  “Bildirim engellendi çünkü siz hep kapatıyorsunuz” gibi mesajlar görecek.

iOS için Google Chrome indir

Android için Google Chrome indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir